Wellness Portrett Wellness

Wellness tester: PT-box

Ouffff.. Forrige fredag hadde jeg min første box-time med personlig trener Alexander Lorvik. 

Alex er en kollega av meg og han er en skikkelig fin fyr, og har et sunt og balansert syn på trening og kosthold. Det er viktig, men jeg booket time hos han først og fremst fordi han er MMA-utøver og kan kampsport. 

Jeg har et lite høstprosjekt der jeg skal bli en bedre bokser. Trenger å lære mer om teknikk, både på slag og fotarbeid. Alex mener at jeg hopper og spretter veldig mye (da skylder jeg på aerobicinstruktør-rollen her, hehe). I boksing er det en fordel å ha god bakkekontakt hele tiden. 

Slik så økten ut:

I oppvarmingen jobber vi med aktiveringsøvelser på skuldre, hofte og knær. Fikk også jobbet mye med rotasjoner i hofte og hurtighet. Vi brukte blant annet strikk og medisinball. En fin start, da jeg hele tiden var redd han skulle begynne med noen pyramidespark vi trente i fjor som gjorde meg vilt kvalm.

Så jobbet vi med teknikk. Fotarbeid i forbindelse med slag og rotasjon i hofte for mer kraft. Deretter kom den tunge og utfordrende delen, som er min favorittdel: Slagkombinasjoner på puter. Vi avsluttet økten med en rekke 10 sekunders-«intervaller» på boksesekk.   Jeg hadde høy puls, var kjempesvett og kjente at jeg brukte hele kroppen selv om jeg var helt gåen i armene og skuldrene. 


Klarte ikke åpne hendene ordentlig på et par timer etterpå. Veldig skjelven var stikkordet. Det er ingen tvil om at nervesystemet fikk kjørt seg litt ekstra med Alex, enn de gangene jeg har trent boksing alene. 

(Har på PureBoostx sko fra adidas, mesh-singlet H&M og jakke fra Puma).