Wellness Portrett Wellness

Påskesuppe – spicy thai fiskesuppe med laks og ørret

imageEn deilig varmende suppe – mye på grunn av den ubeskjedne mengden med chillipastaen sambal oelek og rød karripasta – er perfekt i påsken. Frosne grønnsaker er vell så næringsrikt som friske, og du kan gjerne kombinere det du har av grønt både i kjøleskap og fryser.

Du trenger til 2 personer:
1 L vann
2 terninger fiskebuljong
1 boks kokosmelk light
2/3 pose thai wokblanding
1/3 pose brokkolibuketter
1 boks avrent vannkastanjer
1/2 purreløk
2 fedd hvitløk
125 g laksefilet
125 g ørretfilet
2-3 ts sambal oelek
2 ts rød karripasta
2 ss fish sauce
1 ss soyasaus
Saften av 1/3 sitron
Nykvernet pepper

Bland ut vann og buljongterninger i en stor kasserolle, kok opp. Tilsett wokgrønnsaker, brokkolibuketter, vannkastanjer, purreløk og hvitløk og la det stå i 5-10 minutter. Tilsett kokosmelk, sambal oelek, karripasta, fish sauce, soyasaus, sitron og pepper og la det stå i ytterligere 5-10 minutter. Skjær av skinnet på filetene og skjær dem i terninger. Skru ned varmen, tilsett fisken og la den trekke den siste tiden før servering.

Sigrid :)

annonse

Marmor

(null)

(null)

Marmor er ikke kun et hett tema på interiørfronten, jeg ble nemlig sjukt glad når jeg fikk fingrene mine i dette marmorsettet fra Bjørn Borg!

Får dessverre ikke en full glamorøs marmor- og gull-look, da det dessverre ikke er så funksjonelt å trene med masse gullsmykker ;)

Marte

Påskeegget som aldri blir tomt

Beautifully-Painted-Easter-Eggs_www.FullHDWpp.com_

Alle disse høytidene som gir oss en flom av dårlig samvittighet og en kamp om et kostholdsdilemma. Nå i påsken kommer den ofte i form av et påskeegg som aller helst skal være så stort at det aldri blir tomt. Eller så skal det spises så lite godteri at påskegget heller aldri blir tømt. Det gir meg tanker om hvorfor så mange av oss har et alt eller ingenting-forhold til mat. «Sunn påskekos» og «hvordan holde vekta i påska»-overskriftene drar deg  i en retning, og motvekten «nå har du lov til å kose deg ihjel, ikke tenk på sunn mat» drar deg i en annen.

Da får jeg litt lyst til å si at det finnes dårlige kostholdsvalg også finnes det enda dårligere porsjonsvalg. Det er lov å kose seg i påska og på ferie. Det er lov å spise god mat og godteri, men husk at det er også lov til å ikke la det gå over stokk og stein.

Ha en god og balansert påske! :)

Marte

Granolabarer til påskefjellet

granolabarerPakk disse i ryggsekken, så har du noe deilig og næringsrikt å fylle opp med underveis på turen.

Hjemmelagede granolabarer (ca. 12 stk):
5 dl havregryn
1 dl hakkede mandler
0,5 dl hakkede valnøtter
0,5 dl kokosmasse
1 ss linfrø
3 ss ekstra virgin kokosolje
0,75 dl honning
1 ts økologisk vaniljepulver
1 dl tørkede tranebær, aprikos, rosiner el.l.
1 klype havsalt

Forvarm ovnen til 175 grader. Bland sammen de tørre ingrediensene: havre, mandler, valnøtter, kokos og linfrø. Hell blandingen ut på et papirkledd stekebrett og rist i 10-12 minutter til gryn og nøtter er gyldent brune. Sett ovnen til 150 grader, hell den ristede tørrblandingen tilbake i en bolle og tilsett kokosolje, honning, vanilje, tørkede bær/frukt og havsalt. Bland sammen det hele og ha massen tilbake på det bakepapirkledte stekebrettet. Bruk en slikkepott, trykk massen ned og fordel utover til et rektangel. Stek videre i 25-30 minutter til granolamassen er gylden. Trykk massen ned med en hard stekespade og la den avkjøle i minst en time til massen er stivnet. Skjæres opp i barer og oppbevares i lufttett boks eller pakkes inn i bakepapir klar for tur.

Sigrid :)

påskesorbet

appelsinsorbetSmooth’n’creamy, og forholdsvis kalorilett. Prøv denne appelsinsorbeten i påsken – såfremst du har en iskremmaskin :-)

Hjemmelaget appelsinsorbet:
1 dl sukker
1 ts vaniljeekstrakt
2 ss finrevet appelsinskall
1/2 ts havsalt
5 dl friskpresset appelsinjuice
1 ss sitronsaft
2 1/2 dl lettmelk

Ha alle ingrediensene bortsett fra melken og den ene spiseskjeen appelsinskall i en blender og kjør det på pulsfunksjon inntil sukkeret er oppløst, ca. 30 sekuner. Ha blandingen over i en bakebolle og pisk inn melken. Dekk bollen med plastfolie og sett den i kjøleskapet i 2 timer. Ha miksturen over i en iskremmaskin og fortsett i henhold til instruksjonene på din maskin, eller til den når konsistensen av softis. Tilsett den siste spiseskjeen finrevet appelsinskall. Ha sorbeten over i en fryseegnet beholder og ha den i fryseren inntil fast konsistent, ca. 3-4 timer eller over natten.

God påske!

Sigrid :)

Å sitte på rævva

(null)

Hjemmeeksamen. En uke der hele livsstilen blir snudd på hodet. Jeg er helt elendig på å sitte og jeg har plassert frøken MacBook på en stabel av bøker slik at jeg sitter på best mulig måte med oppreist rygg og nøytral nakke. Likevel har jeg litt vondt i nakken og generelt i muskler og ledd i hele kroppen og det er fordi denne kroppen her, den er ikke vant til å sitte for lenge om gangen. Hva er det dere kontorfolk egentlig er laget av? Det er tungt arbeid å sitte i ro.

Visste du at kroppens største muskel, setemuskelen, er helt inaktiv når du sitter på rævva?

Jeg har skrevet en artikkel for Varier Furniture om stillesitting og hvordan du kan flette inn mer aktivitet ved kontorpulten din:

HER KAN DU LESE PÅ ENGELSK / HER KAN DU LESE PÅ NORSK

Marte-Ruus

(Bilde: Jeton Kacaniku)

Her balanserer jeg på Varier sin stol, Move, den lar deg ikke sitte inaktivt et sekund. Det liker jeg.

På bildeserien har jeg på meg meshtopp fra adidas StellaSport, bukser fra FWSS og sneakers fra H&M.

Marte

Tilbehør: Hasselback-poteter

image

imageDansker elsker poteter, og jeg digger denne varianten jeg for nylig ble introdusert for. Glem alt om at poteten er usunn, inneholder for mye stivelse og bla bla bla. Smågodt er usunt, ikke poteten.

Til 2 personer:
0.5 kg mellomstore poteter
2-3 ss olivenolje
1 ss finhakket frisk rosmarin
1 ss finhakket frisk timian
2 fedd finhakket hvitløk
Frisk rosmarin og timian til anretning

Skrell potetene, og skjær dem i tynne skiver uten å skjære dem helt igjennom. Ha litt olivenolje i bynnen av en ildfast form, legg potene i formen med skivene opp, og pensle også dem med litt olje. Krydre med havsalt, finhakket rosmarin, timian og hvitløk og bak dem i ca. 1 time på 180 grader varmluft. Anrett med litt friske urter og et dryss havsalt.

Sigrid :)

Fredag

IMG_3095IMG_3091En fresk treningsøkt, solskinn utenfor, en deilig sen frokost og litt hjemmekontor.. Det kunne vell ikke vært en bedre start på dagen og helgen!

En skål med naturell drikkeyoghurt med pink lady, tørket fiken&aprikos, honningristede solsikkekjerner og en liten squeeze sitronsaft. Grovknekkis med avokado, cocktailtomater, vårløk, smilende egg og havsalt. Brie og solbærsyltetøy. Og en kopp sterk americano fra min kjæreste nespressomaskin.

God helg!

Sigrid :)

5 øvelser til sprettrumpe

(null)

For noen uker siden nevnte jeg her på bloggen at jeg hadde en shoot og et intervju med ELLE angående en viss bakdel og nå er den ute i butikk! Hvis du vil lese mer om de beste verktøyene for å få noe rumperesultater så demonstrerer jeg fem gode øvelser og kommer med mange gode tips.

Er det nå jeg skal si løp og kjøp..?

Foto: Jeton Kacaniku Hår: Nikola Grozdic

Marte

Wellness’ Brennende Kjærlighet

IMG_2380«Brennende Kjærlighet» er tradisjonelt en lettvint og barnevennlig rett bestående av potetmos, bacon eller pølser, og sopp. I kveld fikk jeg lysten over meg til å prøve noe nytt, og smalt sammen Wellness’ Brennende Kjærlighet, en variant kanskje heller for de voksne og som tar ørlite lengre tid. Og pst: den er også sunn&god ;)

Du trenger (2 porsjoner):
5 mellomstore poteter
1 stk pastinakk
1 L grønnsaksbuljong (utblandet)
1 ss smør
1 dl varm melk
Salt & pepper
1 mellomstor potet til potetchips
Timian
125 g kalkunbacon, grilles
Klase cocktailtomater på stilk, bakes
Champignonger, i skiver
1 liten neve karse
1 eple, revet
1 boks mais
Tomatketchup (evt hjemmelaget)

1. Sett ovnen til 175 grader varmluft. Skrell poteter og pastinakk og del dem i biter. Kok grønnsakane i grønnsaksbuljong under lokk til de er møre, ca. 15-20 minutter. Legg kalkunbaconskiver utover en bakepapirkledt rist og grill dem midt i ovnen til de er sprø. Skjær opp den siste poteten i tynne skiver.
2. Når baconet er ferdig setter du det til siden, og fordeler potetskivene utover den bakepapirkledte risten, krydre med timian, salt og pepper. Legg også klasen med cocktailtomater sammen med potetene. Ferdig når poteten er sprø og tomatene er myke. Stek i mellomtiden skivede champignonger som krydret med salt og pepper.
3. Hell av vannet av grønnsakene, bland inn en spiseskje smør og kjør det glatt med stavmixer. Spe med den varme melken og smak til med salt og pepper. Bland det godt sammen og gi det et oppkok.
4. Ha potetmosen over i en dyp serveringsskål, topp med stekte champignonger, bakte cocktailtomater, sprøstekt bacon, sprøde potetchips, grovrevet eple, karse, havsalt og nykvernet pepper. Serveres med litt ketchup og mais som kan toppe kjærligheten ytterligere, om ønskelig.

Sigrid :)