Wellness Portrett Wellness

Ettbens seteløft

20140423-090519.jpg

20140423-090528.jpg

En rumpefavoritt, ettbens seteløft. Jeg bruker Bosuball for å gjøre underlaget mer ustabilt og derfor blir øvelsen mer utfordrende og flere muskler må jobbe.

En bra øvelse for å trene setemuskulatur og bakside lår, men også stabiliserende muskler i hofte og kjerne. Fokus på å presse med tungdepunkt i hælen og løfte hofta så høyt som mulig. Ett stikkord: Stram ræva ;-)

Marte

Svingod Thaisuppe

img_39761Mamma serverte en enkel thaisuppe med svin i går – ikke la deg skremme av lang innholdsliste. Av grønnsaker kan du rett og slett bare ta det du har tilgjengelig, i så store mengder som du ønsker.

DU TRENGER (4 pers):
400 gram strimlet svinefilét
Litt rapsolje til steking
Hvitløk, finhakket
Chilli, finhakket
Ingefær, finhakket
Frisk koriander, finhakket
Salt og pepper

1 liter vann
2 terninger kyllingbuljong
1 stor boks kokosmelk light
Brokkoli, i små buketter
Blomkål, i små buketter
Gulrot, i tynne skiver
Sellerirot, i terninger
Jordskokk, i terninger
Fennikel, i terninger
Vårløk, i biter
Fish saus (ca 1 ss)
Soyasaus
Limesaft

Varm opp litt rapsolje i en steikepanne og surr kjøttet i finhakket hvitløk, chilli, ingefær og koriander, krydre med salt og pepper.
Bland ut buljongterningene i en kasserolle, kok opp og tilsett kjøttet. La det stå og småkoke i en halvtimes tid før du tilsetter grønnsakene. La dette stå å småkoke til grønnsakene er møre, tilsett kokosmelken og smak til med litt fish saus, soyasaus og lime. 

Server gjerne med flatbrød og Philadelphia hvitløk & urter, og sambal oelek hvis noen vil ha det litt mer spicy. 

Takk for maten, mamma! Nå sitter jeg i lufta på vei tilbake til Køben, klar for kvardagen etter deilige dager på hytta i nord :-)

Sigrid 

Spicy Kikertesnacks

imageRett og slett nydelig! Fikk servert ristede kikerter med salt og pepper tidligere i påsken, i dag spicet jeg dem opp med paprikapulver, chillipulver og hvitløkssalt i tillegg.

Renn av 2 bokser kikerter i et dørslag, bland inn krydderet og fordel utover et steikebrett. Sett inn midt i ovnen på 200 grader, rør litt rundt underveis, og la det steke til de er skikkelig sprø. Jeg skiftet til varmluft på slutten. Avkjøl og ha de over i en skål, smak eventuelt til med ekstra krydder.

Ca 100 kalorier per 100 gram, mot sørlandschipsens 500 kcal – greit å vite!

Sigrid :)

Spice up the cottage cheese

20140414-155246.jpg

20140414-155253.jpg

Cottage cheese er magert og proteinrikt og jeg er stor fan av å ha det i salater for å få mer proteiner og metthetsfølelse.

En av favorittene mine er å spice den opp med litt pepperrot. Da rører jeg pepperroten inn etter hvor sterk jeg vil ha smaken og den er ekstremt god til laks og egg.

Marte
>

Bikini Bootcamp

20140411-153025.jpg

20140411-153032.jpg

20140411-153039.jpg

I siste utgave av ELLE som kom i butikkene i dag er både jeg og Sigrid med på å lage Bikini Bootcamp som er et treningsprogram som kan piske deg i bedre form på 8 uker om du er villig til å gjøre jobben det kreves. Stor stas!

Så kom deg ut og kjøp en utgave og gjør en innsats for deg selv! :-)

Marte

Mad i København

bilde (27)Dra til Madklubben på Vesterbro og bestill tataren deres. En restaurant med god og avslappet stemning, god mat, vin, service, og pris. Hjemmeside: http://www.madklubben.dk/vesterbro/
IMG_9129Trendy Rawfood. Sandwich med hummus på 42Raw Pilestrædet, digg. Hjemmeside: www.42raw.dk
IMG_9381Har de chevresalat på menyen er det ingen tvil hva jeg bestiller.. Denne på café Norden på Amagertorv i Strøget er veldig god. Hjemmeside: www.cafenorden.dk
bilde (14)Parma – og melonsalat med balsamico, også veldig god. På Paludan Bogcafé, hjemmeside: www.paludan-cafe.dk
imageSpelt – og ruggrøt med skyr, blodappelsin, hasselnøtter og morbær på GRØD i Jægerborgssgade på Nørrebro. Hjemmeside: http://groed.com/
IMG_9400IMG_9394Sticks’n'Sushi er alltid en vinner. Tunasticks med chili, and i rispapir, edamamebønner, laksecarpaccio, nigiri med flammegrillet laks, og shake aioli roll – anbefales. Hjemmeside: www.sushi.dk
IMG_9512Take-away fra Sushi2500, til venstre maki rispapir – den lavkarbo og kalorilette utgaven av maki. Hjemmeside: www.sushi2500.dk
IMG_9071bilde (8)IMG_9268IMG_9703Café Sigrid ;-) 1) Vegetarsalat med balsamico bianco, rosiner, gresskarkjerner, maldonsalt og urtekrydder, rugsprø med philadelphia og egg. 2) Salat som den over, med eple og parmaskinke. 3) Lunsjtortilla med philadelphia gressløk, ruccola, rødløk, tomat og parmaskinke. 4) King Soba bokhvete – og søtpotetpasta med stekt sjampinjong, spinat, cherrytomater, kylling, hvitløk, toppet med gresskarkjerner, pesto og et dryss maldonsalt.

Sigrid :)

En smilende smoothie

IMG_0148IMG_0151Og en smilende Sigrid. Jeg sitter her med min doble americano på KaffeBAR, eksamen er overstått, det er påskeferie i Køben, og imorgen vendes snuten mot Oslo og deretter det deilige hytteliv i Nord. Hva er det ikke å smile for?!:-)

SMOOTHIE:
Norske, frosne jordbær (som ikke behøver å varmebehandles), banan, drikkeyoghurt med skogsbærsmak, vann, litt whey proteinpulver med jordbærsmak for tykkelse, proteintilskudd og søthet, og til slutt litt rosiner og gresskarkjerner på toppen.

Gla’ påske!

Sigrid

Norsk laks

imageDette er wellness for en røkelakselskende nordkvinne i Danmark. Norsk laks på riskake, philadelphia, spinat, agurk, løk, med maldonsalt og urtekrydder.. En til, tàkk!

Sigrid :)

Hummus -og artisjokkrem

imageSett frem oppkuttede grønnsaker og eple sammen med en god hjemmelaget dipp, for eksempel denne hummus -og artisjokkremen.

DU TRENGER:
1 boks kikerter, avrent
1 boks artisjokkhjerter, avrent
3-4 fedd hvitløk, finhakket
1/2 chili, finhakket
1 ss sitronsaft
Paprikapulver
Maldonsalt og pepper

Kjøres glatt med stavmixer, smak til med salt og pepper.

God helg!

Sigrid :)

Dagens sirkel

20140403-085024.jpg

Noen av øvelsene fra dagens sirkel.

I dag kjørte jeg 30 min på mølla også ble det en liten styrkesirkel etterpå.

1 min jobbing, 20 sek pause x 3:

Hoppetau
Sumo markløft med kettlebells
Overhead sit-up
Hopp på kasse
Foroverbøyd roing
Seteløft med knefleksjon på ball
Pushup-varianter (smal/bred)
Kettlebell swing

Marte