Wellness Portrett Wellness

Behold the scenes

  Hei folks! Er på shoot nesten hele uken og har på meg altfor tung sminke, men det må til for en naturlig look på film. Fikk en veldig fin bølgete hårtopp med løs lugg. Den skal jeg ta med hjem og prøve å få til selv hjemme ;)

  

Marte

annonse

5 digge tilbehør til grillmaten

Her kommer noen forslag på tilbehør til grillmaten, som jeg forøvrig gleder meg Svært mye til…..

Potetsalat med kesam, eple og valnøtter (4 porsjoner):

4 stk kalde ferdigkokte poteter
2 stk epler (Pink lady)
2 stk vårløk
1 pk mager kesam
1 ss søt sennep
1 ts sukker/sukrin
1 ts balsamico vineddik
1/2 ts salt
1/2 ts kvernet pepper
1 ts sitronsaft
hakket frisk gressløk
valnøtter

Skjær potet og epler i terninger, vårløk i fine ringer. Bland sammen alle ingrediensene og topp med finhakket gressløk og litt valnøtter.
potato-and-apple-salad-with-cream-dressing

Appelsinsalat, perfekt til hvalkjøtt (4 porsjoner):

1 pose ferdig vasket babyleaf mix
1 pose ferdig vasket babyspinat
1 stk paprika i biter, grillet raskt på stekepannen
1 stor appelsin i biter
2 stk hakket vårløk
2-3 ss rosiner
Liten neve honningglaserte valnøtter
Dressing:
Balsamico vineddik
Olivenolje
Maldonsalt og pepper

Valnøttene has i en skål, forvelles i litt flytende honning og stekes raskt på tørr stekepanne på middels varme. Når salaten er ferdig blandet, ha over litt balsamico og olivenolje, maldonsalt og kvernet pepper.
appelsinsalat

Squashpasta med pesto, perfekt til grillet ørret (2 porsjoner):

1 stor squash
3-4 ts grønn pesto
Valnøtter
Maldonsalt

Strimle squashen med en ostehøvel eller bred rotskreller, del strimlene deretter på langs på midten. Ha squashbåndene i kokende vann i ca 1 minutt, ha over i et dørslag og avkjøl litt. Ha squashpastaen over i en skål, og topp med pesto, en liten neve grovhakkede valnøtter og et dryss maldonsalt.
IMG_5185

Portobellosopp med kremost og spinat:

Portobellosopp uten stilk
Olivenolje
Fersk spinat
Hvitløk
Philadelphia light hvitløk & urter
Maldonsalt og nykvernet pepper

Knekk av stilken på soppen og pensle kantene med litt olivenolje. Bland sammen ostefyllet à finhakket spinat, hvitløk og philadelphiaost og fyll i soppen. Ha over maldonsalt og pepper. Legges på grillen til fyll og sopp er gyldenbrun.
porto

Grillede grønnsaker

Paprika, løk, rødløk, tomat, aubergine, squash, champignong, maiskolber, asparges, ananas, epler… ALT kan grilles. Enten ved at man deler dem i to, eller trer dem på spyd.
veggies

God Helg!

Sigrid :)

Frihet til å være sminkefri?

  

I DetNyes helt sminke-og retusjfrie utgave, der har du meg. Helt uten sminke. Jeg tenkte at det ikke skulle være noe stress å vise meg for hele Norge uten sminke. 

Det er jo ikke det heller, jeg er ganske flink til å gi meg en god BÆNG i hva andre skal mene. Likevel var det litt skummelt.

Men så avslappet er jeg jo nå, når jeg selv synes jeg har skikkelig fin hud! Jeg har kun arr på kinnene og noen røde flekker her og der som jeg er kjempelykkelig med å ha, men dessverre så har det ikke alltid vært sånn. 

For senest to år siden hadde jeg hele ansiktet fullt av store betente, gule og vonde kviser. Jeg skal dele et bilde fra sommeren 2013 og sånn her så jeg ut da:  

 

  

Digg, ikke sant? Unngikk konstant å se meg selv i speilet og brukte sjukt masse sminke for å skjule kvisene. Den ujevne flaten huden får kan heller ingen sminke skjule. Dette har jeg da slitt med i perioder siden jeg var 14 år. Nå har jeg det i sjakk på grunn av hormoner jeg spiser hver dag, og hvem vet hva som skjer når jeg slutter med hormonene? Det gidder jeg ikke tenke på engang! 

Jeg vet at det er mange som sliter med dårlig hud og da er det ikke engang en tanke verdig å skulle legge fra seg sminkekostene og dekk-kremene. 

Det å være sminkefri er lett for meg nå, selv med utallige arr og røde flekker. Det er nemlig ikke i nærheten hvor ille roten til arrene kan være :)

Marte

Fact: Sugar can be good for your body

SkrubbSa ernæringsekseperten. Og følger det opp med at det ikke er bra med for mye gjennom kosten. Derimot kan det gjøre underverker på en sliten vinterhud som snart skal se dagens lys, det er jo nemlig allerede mai – og jeg føler ihvertfall at jeg skal igjennom en liten Wellness-aften der hjemmme!

Lemon Sugar Coconut Scrub:
1/2 dl extra jomfru kokosolje
2 1/2 dl rørsukker
1 ss revet sitronskall fra økologisk sitron
5 dråper eterisk olje sitron

1. Varm opp kokosoljen over vannbad til den blir flytende.
2. Bland inn sitronskall og eterisk olje.
3. Ha i litt sukker av gangen, til du får den konsistensen og grovheten du ønsker, og bland det godt sammen. Jeg foretrekker en grov skrubb, så mye sukker er perfekt for meg.

Kombinasjonen av kokos og sitron gjør at denne skrubben dufter fantastisk. Den perfekte skrubben for sommeren – bruk den på hender, føtter eller hele kroppen for en silkemyk hud.

God Wellness søndag!

Sigrid :)

Snapback

Føler jeg ser gammel nok ut til å rocke den barnslige looken. Snapbacks redder i hvertfall alltid en dårlig hårdag.

Caps lånt av bedre halvdel, gammel kjole fra adidas Originals og lave Converse.

Marte

 

Vannmelon-dessert med kokoskremmmmm

bilde (45)bilde (47)Dette kan ikke kalles for en kake, men det er en fantastisk god dessert. Frisk, søt, fyldig, deilig.. Perfekt på en varm 1.mai-dag!

DU TRENGER:
1 hel vannmelon
Kremen fra 2 bokser kokosmelk original
1 ss honning eller sukrin gold
Hakkede mandler eller andre nøtter
Friske bær

1. Sett kokosmelken i kjøleskapet 6 timer før du skal piske kremen, da skilles kremen fra melken. Sett også melonen kaldt, sånn at den er kjølig ved servering.
2. Skjær av bunn og topp av melonen, samt skallet rundt.
3. Ta kokosmelken ut av kjøleskapet, og ha kremen som nå ligger på toppen over i en piskebolle. Pisk den sammen med søtning, og fordel den over melonen. Finhakk nøtter, strø over og pynt med bær. Server!

Sigrid :)

3 smarte tips til middagsmåltidet

The portion size illusion - MotiveWeight.Blogspot.comNå er mai like om hjørnet, og på denne tiden er det mange som gjerne vil «stramme litt opp» fram mot sommeren. Her kommer 3 enkle tips til middagsmåltidet som på lengre sikt kan ha stor effekt.

1. La kasserollene stå igjen på kjøkkenet
Et pådekket bord kan være både hyggelig og innbydende, men et smartere valg er å la kasserollene stå igjen på kjøkkenet og heller forsyne seg en passelig porsjon der. Ihvertfall til hverdagens middagsmåltider, når vi ikke er så fine på det. Da slipper man for fristelsen med å ta litt mer på tallerkenen. Og litt mer. Og bare littegran til. Kjenn etter om du er mett – én porsjon ekstra er jo faktisk dobbelt så mange kalorier ekstra.

«You Are What
Your Plate Size Tells You To Eat»

2. Tallerkenstørrelse
Stor tallerken, vi spiser mer. Mindre tallerken, vi spiser litt mindre. Men hvis man inkluderer mye grønnsaker, som er neste punkt, så er det også rom for en større tallerken.

3. Inkludere masse grønnsaker
Grønnsaker er både smart, næringsrikt, kalori-lett, godt og mettende, og de må gjerne inkluderes i de fleste av dagens måltider – også som en smart nødløsning i vesken.

Sigrid :)

Bulgarske utfall

_DSC1566

_DSC1568

 

(Foto: Jeton Kacaniku)

Nå har det blitt mye rumpetrening-snakk her på bloggen i det siste, men jeg tenker å dele noen av øvelsene jeg hadde på trykk i ELLE forrige måned med dere. Og da starter jeg med de enkleste som ikke krever for mye utstyr eller er for tekniske. Heldigvis er det mange andre fordeler med sterk setemuskulatur enn det visuelle. Raskere løping, forhindre skade og generelt for å ha en sterk kropp som fungerer bra i hverdagen.

Bulgarske utfall kan gjøres på gymmen med benk og vekter, hjemme på en stol eller ute i naturen på en benk eller det du finner mens du kanskje er på løpetur.

Slik gjør du:

Plasser den ene foten på stolen bak og den andre med god avstand foran deg. Hold ryggen rett, løft brystet opp og senk deg ned så bakerste kne nesten berører bakken. Press hælen på fremste fot ned i bakken, og skyv deg eksplosivt opp til startposisjon. Husk at den bakerste foten kun hviler på benken slik at den fremste foten gjør jobben.

Kjør 10-15 repetisjoner og tre sett.

Marte

Spring in Oslo

Da var det nesten sommer i Oslobyen. Avventer full sommeralarm til den dagen det er OK å droppe tynnstrømpebuksa og gå med bare legger uten å fryse ;)

Ullskjørt fra Acne Studios, jakke H&M og sko Adidas Superstar.

Marte

Spring (rolls)

IMG_3630Det er vår i luften! Da er det også deilig med noe lett og godt. Her er et eksempel på hvor enkelt kan det gjøres å lage fresh vietnamese spring rolls. Bløtlagt rispapir, et lag philadelphia smøreost, jasminris, hjertesalat, tomat, snackpaprika, en god skinke, litt sambal oelek, sweet chilli sauce, soyasaus og sist, men ikke minst – koriander. Topp forresten gjerne med noen grovhakkede peanøtter for en final touch.

For en annen variant, klikk her.

Sigrid :)