Wellness Portrett Wellness

Hudpleie: Clarisonic

FullSizeRender

Dersom du ikke har hørt om Clarisonic-børsten enda har du vært flink til å knipe øynene hardt igjen. Siden flere av dere har spurt etter mine hudpleierutiner så er denne en del av den og den er jeg trofast til annen hver dag. Huden min blir føles utrolig ren etterpå og gir en snill og skånsom exfoliering. Er ikke fan av kornete exfolieringsprodukter da jeg føler de skraper opp og skader huden.

Ta litt av renseproduktet du bruker på børsten også bruker du den i sirkler på ansiktet i ca ett minutt. Fresh.

Marte

annonse

Copenhagen Lunch and Dinner Guide: Halifax

IMG_2408Vesterbrogade, nyåpnet.

Halifax burgerrestaurant. 5 trinn, 10 burgertyper, 2 ulike burgerboller, 4 ulike burgere, 4 ulike tilbehør (potetmos kan fås i restaurantene) og 5 ulike dipper – samt en rekke andre add-ons sånn at du kan bygge din helt egen favorittburger. Og den kan lages riktig så sunn også, hvis du bare velger riktig ;-)

Under kan du se noe av det du kan velge mellom. Mitt forslag til en sunn & digg burger:
1. Tokyo: Asiatisk kålsalat med bl.a. koriander, miso-BBQ, snittet paprika, gulrot & salat
– tillegg: geitost/chèvre
2. Grov bolle
3. Storfeburgeren (rare eller medium) og erteburgeren er favoritter
4. Blandet salat med vinaigrette
5. Tomatsalsa
– tillegg: guacamole

Stikk innom en av de 6 restaurantene i København enten til lunch eller middag, neste gang du er i denne dejlige byen jeg bor i!

www.halifax.dk
IMG_2423

Sigrid :)

Myter om rumpetrening: Knebøy

Skjermbilde 2015-02-26 kl. 10.01.56

 

(Perfekt illustrasjon via experiencelife.com)

Det er ingen tvil om at de fleste (jenter) som kommer til meg vil trene stjerten. Og hvis de kan velge treningsresultater fra øverste hylle så blir denne nevnt gang på gang i konsultasjonstimene. Det er også delte meninger om hvordan man skal trene setemusklene for å få den beste utviklingen så jeg skal knuse noen myter jeg ofte får spørsmål om.

Myte #1. Er knebøy øvelse nummer én?

Dette er en av de spørsmålene og påstandene jeg får mest av. «Hva er den beste rumpeøvelsen?» eller påstander om at knebøy er den aller beste rumpeøvelsen. Sannheten er at vi vet ikke hva som er den aller beste øvelsen og det er heller ikke nok forskning til at vi kan si helt sikkert hva som er best. Det som derimot er sant er at den beste øvelsen for en person er kanskje ikke den beste øvelsen for en annen person.

Knebøy er en av de beste øvelsene vi har, men alene er ikke øvelsen nok for å få maksimal utvikling i setemuskulaturen. En kombinasjon av ulike øvelser som markløft, hip thrusts, utfallsvarianter og andre aktiveringsøvelser er er mer effektiv vei til en mer spretten bakdel.

Marte

Wellness’ Brennende Kjærlighet

IMG_2380«Brennende Kjærlighet» er tradisjonelt en lettvint og barnevennlig rett bestående av potetmos, bacon eller pølser, og sopp. I kveld fikk jeg lysten over meg til å prøve noe nytt, og smalt sammen Wellness’ Brennende Kjærlighet, en variant kanskje heller for de voksne og som tar ørlite lengre tid. Og pst: den er også sunn&god ;)

Du trenger (2 porsjoner):
5 mellomstore poteter
1 stk pastinakk
1 L grønnsaksbuljong (utblandet)
1 ss smør
1 dl varm melk
Salt & pepper
1 mellomstor potet til potetchips
Timian
125 g kalkunbacon, grilles
Klase cocktailtomater på stilk, bakes
Champignonger, i skiver
1 liten neve karse
1 eple, revet
1 boks mais
Tomatketchup (evt hjemmelaget)

1. Sett ovnen til 175 grader varmluft. Skrell poteter og pastinakk og del dem i biter. Kok grønnsakane i grønnsaksbuljong under lokk til de er møre, ca. 15-20 minutter. Legg kalkunbaconskiver utover en bakepapirkledt rist og grill dem midt i ovnen til de er sprø. Skjær opp den siste poteten i tynne skiver.
2. Når baconet er ferdig setter du det til siden, og fordeler potetskivene utover den bakepapirkledte risten, krydre med timian, salt og pepper. Legg også klasen med cocktailtomater sammen med potetene. Ferdig når poteten er sprø og tomatene er myke. Stek i mellomtiden skivede champignonger som krydret med salt og pepper.
3. Hell av vannet av grønnsakene, bland inn en spiseskje smør og kjør det glatt med stavmixer. Spe med den varme melken og smak til med salt og pepper. Bland det godt sammen og gi det et oppkok.
4. Ha potetmosen over i en dyp serveringsskål, topp med stekte champignonger, bakte cocktailtomater, sprøstekt bacon, sprøde potetchips, grovrevet eple, karse, havsalt og nykvernet pepper. Serveres med litt ketchup og mais som kan toppe kjærligheten ytterligere, om ønskelig.

Sigrid :)

Agurksalat med salte mandler, feta, granateple og mynte

image7Prøv denne friske og velsmakende agurksalaten, den er både næringsrik og faktisk også rik på proteiner fra mandler og fetaost.

Du trenger:
Agurk
Mandler
Ekstra jomfru olivenolje
Maldonsalt
Fetaost i blokk
Mynteblader
Granateple

Start med mandlene. Risk mandlene i en forvarmet stekepanne på middels varme, til de blir gyldne og dufter. Ha dem over i en liten skål og vend inn litt olivenolje, samt en klype maldonsalt, og la dem avkjøle. Rens granateplet, gjerne under vann i eksempelvis en plastikkbolle, så unngår man mye griseri. Strimle agurk i tykke skiver med en ostehøvel, og ha over i en salatskål. Vend inn smuldret fetaost, de saltede mandlene, finhakkede mynteblader og dryss til slutt over granateplekjerner.

Sigrid :)

Wellness wants it: Sneakers

sneakers

I dag har det vært hele 6 varmegrader i Oslo og jeg fikk nesten litt vårfølelse der jeg la Doc Martens bootsa mine bakerst i skapet og trålet internett etter nye sneakers som ikke skal trenes i. Derimot skal jeg gå rundt og se sporty-chic ut i dem.

Seks affordable sneakers og ett par sjukt dyre. Du kan jo gjette hvilke man helst vil ha? Ka-ching!

Fra øverst til høyre: Adidas Gazelle, Adidas ZX Flux, New Balance 990, Nike Roche Run, Nike Riccardo Tisci og New Balance ML574.

Marte

Chiagrøt med goji -og morbær

imageEn deilig og næringsrik chiagrøt fylt med protein, omega-3 og antioksidanter. En real powergrøt altså!

Du trenger til 1 porsjon:
2 toppede ss chiafrø
1.5 dl (skummet)melk
1/2 ts økologisk vaniljepulver
1 ss avskallede hampfrø
1 ss gojibær, bløtlagt
2 ss morbær
Kanel

Legg chiafrøene og gojibærene i bløt i melken i 5-10 minutter. Bland de oppsvulmede chiafrøene og de bløtlagte gojibærene med vaniljepulver og rør grundig. Strø over avskallede hampfrø, litt ekstra gojibær, morbær og eventuelt et dryss kanel.

Sigrid :)

Bananmuffins med blåbær

imageDeilige, sunne, saftige bananmuffins med blåbær. Til 3 stk trenger du:

1 egg
1 moden banan
1 ss grovmel
1/2 ts bakepulver
En klype kanel & kardemomme
Friske blåbær

Kjør sammen egg, banan, mel, bakepulver, kanel og kardemomme med stavmixer, fordel røren i muffinsformer og tilsett blåbær. Stekes midt i ovnen på ca. 200 grader til de er gyldne.

Sigrid :)

Forkjølelse og trening

when-sick

I disse forkjølelsestider får jeg mange spørsmål om det er ok å trene med forkjølelse og når man skal la treningen være. Som med det meste innen trening så er det ingen klar fasit her heller, men litt sunn fornuft kan gi svar på det meste.

Dersom du har feber og den typiske sykdomsfølelsen i kroppen skal du ikke trene. Da kjemper allerede kroppen og immunforsvaret mot sykdommen og da har den nok med det. Da er det greit å la kroppen slippe å bekjempe stresset en treningsøkt kan påføre i tillegg til forkjølelsen.

Om man derimot er litt snufsete og småforkjølet er det ikke noe i veien med å trene lett den dagen, men det er lurt å likevel kjenne etter hvordan det føles i ettertid. Blir forkjølelsen verre, da er det nok lurt å la kroppen hvile.

Selv pleier jeg å kjenne etter hvor forkjølelsen ligger. Hvis jeg føler at det sitter i brystet og nedre luftveier tar jeg det helt med ro, mens om jeg kun er litt tett i nesa (øvre luftveier) trener jeg, men alltid lytter til kroppen dersom den slår seg helt vrang og jeg føler meg verre.

Marte