Wellness Portrett Wellness

Risotto med grønnkål

imageDette er det jeg kaller en grønn risotto. Her er hovedingrediensene grønnkål, spinat og grønne bønner, og basen er en tilberedningsklar økologisk carnaroli risottoris med sopp av merket Il Fornaio, som bare skal tilsettes litt hvitvin og vann, samt litt god olivenolje, revet parmesan, maldonsalt & nykvernet pepper. Det er ingenting ‘skummelt’ med denne tilberedningsklare varianten, den er bare tilsatt buljong og andre basisingredienser som gjør det litt enklere!

Du trenger (2 pers):
125 g tilberedningsklar risottoris, jeg brukte denne. Den skal blandes med litt olivenolje og tilsettes 1/2 dl hvitvin og 3 dl vann
Hvitløksfedd, hele
Spinatkuler, noe opptint
Grønnkålkuler, noe opptint
Grønne bønner/hericot verts, noe opptint
Skinke, skjært i biter
Litt parmesan, revet
Maldonsalt & nykvernet pepper

Start med å tilberede risottorisen som anvist på pakken. Ha oppi et par hele hvitløksfedd. Når risottoen nærmer seg ferdig og alt vann er så godt som fordampet tilsettes spinatkuler, grønnkålkuler og grønne bønner. La det stå i 5-10 minutter på middels høy varme og bland det godt inn i risottoen. Tilsett skinkebiter, litt nyrevet parmesanost, og smak til med salt og pepper.

imageGrønnkål i frysedisken i Danmark – får man tak i det i Norge?

Sigrid :)

annonse

Juice

imageEn deilig start på lørdagen. Næringsrikt og ikke minst deilig for smaksløker, øyne og kropp!

Wellness’ freske gulrotjuice (til 2 glass):
1 stor appelsin
6 middels store gulrøtter
5 cm ingefærrot

Skrell og kutt opp ingrediensene i passe store biter, kjør litt og litt i kraftig juicesentrifuge. Min er en Maskin, og kan anbefales hvis du tenker invistere i en her på nyåret.

Juicen er her servert med en kopp nybrygget nespresso og en skål yoghurt naturell, mandler, syrlig pink lady eple og blåbær.

Ha en deilig lørdag

Sigrid :)

Sesong: rosenkål

393196ccb72f9b1d_Brussels-Sprouts-2Det er sesong for den næringsrike kålen, og herunder rosenkålen. Rosenkålen har mange fordommer mot seg, både hva angår smak og lukt. Men med riktig tilberedning kan rosenkålen smake himmelsk. Særlig i kombinasjon med noe sødme som for eksempel røde vindruer eller eplebiter, pinjekjerner, salt & pepper, surret sammen på steikepannen.

Utover det kan man også skape disse crispy’n’salty rosenkålchipsene.

10 stk rosenkål
1 ss olivenolje eller peanøttolje (for variasjon)
en klype havsalt

Sett ovnen på 175 grader varmluft. Kutt av bunnen på rosenkålen og skill bladene fra hverandre. Bland dem sammen med olivenoljen, og fordel dem utover et bakepapirkledt stekebrett. Dryss over salt. Stek dem i ca. 10 minutter til bladene er gyldenbrune og crispy.

Sigrid :)

Burger med storfe, chilistekte champignonger, feta og guacamole

IMG_1511IMG_1510En frisk og lækker burger med storfe – ikke glem at også vi jenter trenger jern.

Smør fullkornsburgerbrødet (eller fullkornsbagelen) med denne guacamolen.

Du trenger til 2 hamburgere:
2 burgere à 300 gram karbonadedeig av storfe, salt & pepper
2 stk halvstekte fullkornsbagel eller -burgerbrød
Guacamole
Isbergsalat
Tomat
Agurk
Løk
Ananas
Et par tykke skiver fersk fetaost
Chilistekte champignonger:
Champignonger i skiver
Salt & pepper
Finhakket chili
Rapsolje

Sett på ovnen til burgerbrødene/bagelsene, som varmes like før servering. Start med å vaske og kutte opp grønnsaker og legg på et serveringsfat. Lag guacamolen, oppskrift og fremgangsmåte finner du ved å trykke på linken over. Lag deretter burgerne av karbonadedeig, salt & pepper. Bank dem flate og stek dem i en forvarmet stekepanne på middels varme i ca. 3 1/2 minutt på hver side til saften pipler ut av overflaten og de er rosa i midten (hvis du ønsker dem medium/medium-rare, som jeg liker dem best). La dem hvile innen servering. Stek oppskivede champignonger sammen med litt rapsolje, finhakket chili, salt og pepper til de er myke og har fått en gylden farge. Sett fram ananas og skiver av fetaost. Dandér burgerne rundt bordet i godt selskap, og nyt. :-)

Trykk her for oppskrift på digg hjorteburger.

Sigrid :)

Wellness’ guacamole

FullSizeRenderDenne guacamolen fikk en ekstra liten touch ved å tilsette litt ananasjuice. Jeg synes det er viktig at man merker smaken av sitron, og smaker alltid litt ekstra til med sitronsaften, i kombinasjon med litt sukker, salt & pepper. Ved å kombinere og balansere det salte, det søte, det sure, det nykvernede pepperets «varme smak» og hvitløkens aroma kan man skape alt velsmakende på kjøkkenet! Les mer om «veien til velsmak» ved å trykke her.

Du trenger:
2 stk store spisemodne avokado
2 ss lett rømme eller crème fraîche
1 fedd hvitløk
2 ss ananasjuice (fra hermetisk ananas)
1-2 ss sitronsaft
1/2-1 ts sukker
Salt&pepper

Kjør avokado, rømme/crème fraîche og hvitløk glatt i en stavmixerbeholder med knivblad eller blender. Bland inn ananasjuice og smak til sist til med sitronsaft, sukker, salt & pepper.

Bruk den som basispålegg på skiva, som dip til oppkuttede grønnsaker, dressing over en digg salat, eller sammen med for eksempel denne burgeren. :)

Sigrid

HOT GULROT OG LINSESUPPE MED SØTPOTET, CHILI OG INGEFÆR

IMG_1460Vi er så heldige å ha besøk av en gjesteblogger som deler en hot gulrot og linsesuppe med søtpotet, chili & ingefær med oss! Her kommer oppskriften fra kusine Ingrid, en av de beste hobbymesterkokkene jeg vet om :-)

Endelig har skiføret kommet til hovedstaden og hva er vel bedre enn en deilig skitur etter jobb? Jo, en skitur etterfulgt av en deilig, varm suppe, proppfull av smak og gode næringstoffer! Linser er en fantastisk kilde til protein og gir en metthetsfølelse som varer.

Suppen er rask å lage og er derfor perfekt når du ønsker et godt måltid, men ikke har tid til å brase ved kjelene. Tiden suppen koker kan brukes til masse nyttig, som å støvsuge leiligheten, ta seg en dusj, lakke neglene eller annet gøy. Den gjør seg også godt til å varmes opp. Lag rikelig og frys ned i porsjonstørrelser.

4 porsjoner
Tid: Prep. 10 min, koketid 15-20 min

Du trenger:

1 rødløk, grovhakket
2 fedd hvitløk, grovhakket
1 chili, uten frø finhakket
2 ss ingefær, revet
1 ts spisskummin
200 g røde linser (tørre)
200 g søtpotet, i terninger
600 g gulrot, i terninger
1.5 l kylling eller grønsaksbuljong
1 sitron
lett rømme eller creme fraiche
frisk koriander
Cocosa eller annen kokosolje

Start med å skylle linsene i kaldt vann og kutt opp grønnsakene.
Varm kokosolje (eller smaksnøytral rapsolje) i en gryte som rommer ca 2 liter. Fres rødløken til den er blank og myk, tilsett deretter hvitløk, chili, ingefær og spisskummin. Stek ytterligere et par minutter på medium varme.
Tilsett linser, gulrøtter, søtpotet og fres med i et par minutter, før du har i 3 buljongterninger og vann. Kok opp og la det putre med lokket på i 15-20 minutter, til alt er mørt. Ta gryten av platen og kjør suppen glatt med en stavmikser eller i en blender.
Smak til med sitronsaft og evt litt chilipulver eller lignende hvis du ønsker mer hete.

Server med en klatt lett rømme eller crème fraîche og en god neve frisk koriander.

Bon apetite og god tur :)

Ingrid W. Tegtmeier