Wellness Portrett Wellness

Presseonsdag

Bloggeliv og fitness professional-liv passer ikke alltid så bra sammen da begge har prime time på samme tid. I dag tenkte jeg å prioritere bort hoved-geschäften for litt champagne, mingling og nyheter hos Presskontakterna og Spalt PR. Her henger jeg med min Bodø- og klassevenninne Emilie som er intern hos Spalt PR.

Lurer på hvilken farge som er på veggen bak der? Hadde gjort seg på soverommet ass. 

annonse

Mandagsjobb

I dag var det veeeeldig deilig å sove til 10:30. Leverte min siste gruppeeksamen i går natt, snart ferdig utdannet kvinne her nå. 

Nå planlegger jeg nytt materiale på klassene mine. Hvis du vil bli med går det ned på Sats Bislett på følgende tidspunkt fram til jul:

Mandager: CardioPulse kl 16:30 + Shape kl 17:00

Tirsdager: Hot Mojo kl 07 + 19

Onsdager: Cyclig kl 10 + BodyPump kl 11 + Hot Mojo kl 16.15

Den enkleste lammetaco

Jeg er ikke fan av taco. Synes det nesten er flaut å innrømme det, ALLE elsker vel taco? Jeg synes ikke kjøttdeig og ferdigkrydder smaker noe godt. MEN jeg liker veldig godt å bruke annen type kjøtt og lage krydderet selv. Nå som det er lammesesong brukte jeg lammebog skjært i terninger, man kan også bruke lammekoteletter eller annen type kjøtt. 

 Ingredienser for 2 personer:

500 g lammekjøtt i terninger, en rødløk, 2 ts paprikapulver, 1,5 ts malt spisskummin, saften fra 1 lime, 1 fedd hvitløk, olivenolje, salt og pepper. 

Stek rødløken og spisskummin i olivenolje på middels varme til løken er myk og blank, deretter tilsetter du lammekjøtt, hvitløk, paprikapulver og limesaft. Stek i 5-10 minutter under omrøring. Smak til med salt og pepper. 

Sånn spiser jeg den da. Med guacamole, sri racha-saus, rømme og sjukt mye fersk koriander. 

Søndag på sparket

14618900_10157576069825554_847436932_oI dag ville ikke treningsdaten min å bli med på løping i skogen, som har blitt min favorittaktivitet etter at jeg flyttet litt utenfor ring 2 i Oslo. Så da ble det løping til Sats og sirkeltrening der i stedet. Var lysten på litt høy puls og svette i dag.

Ingredienser til dagens sirkeltrening:

500 m roing – push ups – kettlebell swing – roing med kettlebells – spensthopp – gående utfall – thrusters. Denne sirkelen gjorde jeg totalt tre ganger, 45 sekunder på hver stasjon med en liten pause mellom hver runde. Prøvde å holde et jevnt, men utfordrende tempo.

Hvis man ikke har en konkret plan for treningsøkten er det greit å ta de øvelsene man har, være litt kreativ og kjøre en treningsøkt på sparket. I dag passet jeg på å få utfordret alle de store muskelgruppene, men også legge inn spensthopp og swing og 500 m roing for litt ekstra puls.

14672898_10157579003410554_1560460534_o

Tilbehør: Ovnsbakte poteter med paprika og løk

Kjøkkenet ser som regel helt bomba ut når jeg holder på, og i går kveld sausa jeg sammen tilbehør til en entrecôte basert på det jeg hadde i skapet. Det ble veldig enkelt og veldig bra. 

Ingredienser: 6-8 mandelpoteter, 1 rød paprika, 1 gul paprika og 2 rødløk. Salt og pepper. Olivenolje. Timian. 

Skjær potetene i båter og legg dem i en smurt form, krydre med salt og pepper og strø olivenolje over. Sett i ovnen på 225 grader i 10-15 minutter, potetene trenger litt ekstra steketid enn grønnsakene. Mens potetene står i ovnen skjærer du rødløk i båter og paprikaen i brede strimler. Deretter blander du grønnsakene med potetene i formen og steker alt sammen i 10-15 minutter til. Total steketid blir da ca 30 min. 

På toppen hadde jeg timian. Og til biffen hadde jeg rødvinssaus. Det er lov å kose sæ litt på freddan, ja?

Marte

Adidas runners x ELLE

Hele ELLE-gjengen samlet på stranden i Helsingør etter løpet!

Før løpet angret jeg først på at jeg hadde valgt å løpe 12 km i stedet for 6 km. Det var 26 grader og stekende sol i København. Vinden stod stille og jeg hadde sorte klær fra topp til tå. Svett lenge før startskuddet. Jeg vurderte til og med å løpe bare én runde og droppe den andre. Hadde jo tross alt hatt lungebetennelse tre uker før og ikke løpt like mye som jeg alltid har pleiet. Tenk alle unnskyldningene man prøver å finne i forkant av en økt? Dette var bare en av de.

På startstreken ble jeg nervøs og ganske gira likevel, og etter første runde rundt søerne i København skjønte jeg at 12 km kom til å gå veldig bra. De siste 2 km var vonde i både hofter og ankler, men å komme i mål er alltid verdens beste følelse! 

Så bare drit i unnskyldningene, det GÅR alltid :)

Alle adidas runners <3

adidas Athletics

I helhvitt på et helt hvitt slott i København. Lanseringen av adidas nye linje Athletics var i fokus (sponset tur).

Denne Z.N.E-hoodien jeg har på er designet for å få maksimalt pre-game fokus. Stor hette som blokkerer ut mas og stress. Det kan æ lik. Game face on, eller?

Det synes jeg vi klarte bra fredagen før løpet. Digg og næringsrik middag og ulike typer juice i glasset. Jeg var mest redd for å søle rødbetejuice på mitt hvite og altfor stilige sports-ensemble. Det gikk heldigvis bra. 

M

Mørk høst


Endelig er høsten her og det blir bare mer og mer passende med litt mer dramatiske og mørke negler. Så da blir det mårrakaffe og neglelakking på meg.

Denne plommefargen fra Estee Lauder har vært en favoritt hos meg i et par år nå. N2 Insolent Plum heter den. Mørk, men ikke for mørk. 

High on a smoothie


Jeg fikk tak en gammel bok av søster for litt siden når hun ryddet ut som heter high on smoothies. Nå som jeg har flyttet og fått litt orden på kjøkkenet igjen har jeg fått litt ny inspirasjon. Så i dag ble det smoothie til frokost. 

Nytt for meg å bruke så mange ulike grønnsaker, da jeg som regel går for bærsmoothies. Følte meg litt ekstra fresh i dag kan man si. 

Oppskrift:

To håndfull med frosne blåbær, 1 banan, 3 dl mandelmelk, avokado, 3 cm skreller ingefær, 2 stilker selleri og frossen brokkoli gikk i blenderen. 

Som tipping hadde jeg banan i skiver, müsli, kokos og knuste chiafrø. 

ELLE x Adidas goes Bygdøy


Ca halve ELLExAdidas-gjengen kjørte i dag siste treningssamling før vi skal løpe i København 10. September. Coach Hanne Lyngstad ledet økten denne gangen og det ble fokus på intervaller og fart på beina. 

Slik så økten ut:

Rolig jogg i et par kilometer, deretter 12 intervaller på ca 40 sekunder med 30 sekunder hvile mellom. Første halvparten litt moderat for å unngå den verste melkesyra også kjørte vi på litt ekstra på de siste intervallene. 

Marte