Wellness Portrett Wellness

Stripes

image

 

11939104_10155999695475554_546648238_n

 

Det er ganske lett å være i mine sko når det er disse hvite deilige kicksa også er det ganske kjipt å være i mitt skjørt når det er dette trange Acne-skjørtet uten et snev av stretch. Men så er det ganske kult da, så da får jeg leve med å gå morsomme korte skritt og sidelengs opp trappene.

Marte

annonse

Min treningsuke – Uke 34

11920410_10155974705350554_1302122983_n

 

Oppsummering – uke 34

Yes. Jeg har ikke hatt bra struktur på treningen i hele sommer, det har vært litt hipp som happ og ingen spesifikk plan rundt hva som skal gjøres og når. Kosetrening kaller jeg det. Nå jobbes det mot å komme i gode rutiner som også har en mål og mening, men først må jeg fokusere på løping til Oslo Maraton er over. Neste uke skal jeg få til ordentlig tung styrketrening i tillegg.

Mandag: Rolig løping på mølle 30 min + intensiv sirkeltrening 20 min (tre runder, 5 øvelser).

Tirsdag: Stigningsløping, 6,5 km ute i godløypa mi Akerselva mot Maridalen. Hot Yoga på kvelden.

Onsdag: En time sykkel, en time lett utholdende styrketrening (BodyPump).

Torsdag: Fri. Digg!

Fredag: Yoga.

Lørdag: Color Me Rad-løpet. 5 km.

Søndag: Kilometersanking på ca 10 km ute. Fra Grunerløkka til Kværnerbyen til Sørenga og hjem i kveldssol.

Marte

Energy Takes Over Oslo

11930730_10155974599310554_937143950_n

 

11938092_10155974599240554_2146153205_n

I sekundet før jeg gikk på trynet av tredemølla.

11920595_10155974599190554_450963243_n

 

Med min ambassadørkollega Julie Kase <3

For noen dager siden var jeg på kick-off til noe gøy som skal skje den 12. september! Da skal jeg løpe ‘Energy takes over Oslo’, som er en hyllest til Oslos gater og her skal alle gatene i hovedstaden løpes på én dag. Grei oppvarming og motivasjon til Oslo Maraton dette.

Jeg har fått min egen gate, regner med den skal hete Marte Ruus-gata? Synes det e litt rått og litt selvopptatt, men sånn er det å være blogger. I virkeligheten er det Markveien, Torggata, Youngstorget og til Østbanehallen som er min rute og det passer meg perfekt da jeg anser dette å være min hood ;)

Om du har lyst å booste løpeformen så er du velkommen til å bli med?

Marte

Ceviche diggity

11880101_10155952402450554_2053214318_n

 

Dette bildet tok jeg på Restaurant Day i Oslo. Da var jeg på en restaurant i en bakgård på Grünerløkka som kun hadde åpent på søndag og de hadde så sjukt masse digg mat. Blant annet denne ceviche-retten. Endte opp med at jeg måtte lage den selv til middag i går.

Ceviche er sunt, magert, og ganske så godt spør du meg. Det er en fiskerett og er du sushifan, så tror jeg også at du er cevichefan. Fisken blir «kokt» i syren fra lime og sitron, derfor er den ikke like rå som sushi.

Her er oppskriften:

11873996_10155952435645554_1024130739_n

 

1. Først lager du marinaden. Bruk saften fra tre lime og to sitroner. Finhakk chili (mengden bestemmer du selv, kommer an på hvor spicy du liker det), en halv finhakket rødløk eller valgfri løk og bland sammen med salt og pepper.

2. Kutt fisken i biter eller terninger. Jeg liker litt store rustikke biter. I går brukte jeg torsk og du kan faktisk bruke den fisken du ønsker selv, men pass på at du bruker rå fisk som er «sushi-godkjent». Salma/frøya-variantene er gull. Deretter legger du fisken i marinaden. Her kan den ligge i alt fra 10 minutter til en time. Jo lengre den ligger i marinaden, jo mindre rå blir fisken. Jeg liker litt rå fisk og brukte ca 15 minutter.

3. Garnityr. Mens fisken ligger i marinaden kan du fikse garnityret. Chop korianfer, paprika i strimler og del granateplet i to og ta ut steinene. Restauranten hadde faktisk biter av gresskar oppi og selv kjørte jeg på med fruktkjøttet fra appelsiner. Det gjør den syrlige smaken litt søtere. Appelsin, mango, avokado, gresskar – alt funker!

Blant sammen, dandér om du vil. Godt på vanlige tortillachips, godt med en grønn salat.

Marte

Fem hotte tips til løpere

Skjermbilde 2015-08-17 kl. 10.32.11

(Bilde fra ShapeUp-shoot)

Å fortelle hele Norge i et intervju at man skal løpe halvmaraton er jo noe man garantert angrer på, spesielt hvis man liker å trene passe anonymt uten å vise det til alle. Det gjorde jeg. Nå er det en måned igjen til Oslo Maraton og jeg har prioritert sykling, aerobic og dansing.

Dansing?! Jeg har nemlig prioritert alt annet enn lange løpeturer og det har gitt min løpsselvtillit en knekk. Utrolig hva man gjør for å unngå noe man MÅ gjennomføre? Det minner meg om når jeg sorterer sokker og skrubber badegulvet i stedet for å lese dagen før en viktig eksamen.

Jeg trøster meg med at jeg er jevnt flink til å trene. Det gjøres nesten hver dag, det er alltid variert og holistisk så jeg vet at jeg klarer å gjennomføre et halvmaraton. Det eneste som kan ødelegge stoltheten min er hvor raskt (eller langsomt) jeg når målstreken.

Her kommer fem av mine heiteste løpetips til dere som skal løpe langt. Enten 10 km, halv- eller helmaraton.

 

  • 1. Man blir god på det man trener. Det beste du kan gjøre for å bli en god løper er å løpe.

 

  • 2. Hemmeligheten bak maratontrening er langturer og det er ikke noe man lærer seg å takle over natta. Det tar tid å bygge opp en form som tåler dette over tid uten å bli skadet. Med langtur mener jeg ikke en halvmaraton, men at du kan løpe lengre turer på rundt en time/10 km (kortere dersom målet er 10 km). Lengden kan du gradvis øke med 1 km for hver uke.

 

  • 3. Hvile. Kanskje ikke det man tenker mest på i en opptreningsfase, men restitusjon er viktig for at kroppen skal klare å bearbeide treningen og bli bedre. Anbefaler å ha to hele hviledager i uken. En topptrent person kan drive med alternativ trening, se punkt fire.

 

  • 4. Alternativ trening. Et alternativ til løping? Her er det lurt å fokusere på noe som øker kondisjonen og din aerobe utholdenhet samtidig som den sparer knær, hofter og ledd for de belastningene som løping kan gi. Svømming, sykling, skigåing?

 

  • 5. Tren styrke av mange grunner, men for løpingen kan den bidra med å gi deg bedre løpsteknikk og en sterk kropp som tåler mer løpstrening og derfor unngår belastningsskader.

 

Marte

Kondisjon med styrkeøvelser

IMG_5697.PNG

Med staycation i Oslo måtte jeg faktisk trene selv, uten at det var i jobbsammenheng. Da ville jeg bare peise på hardt slik at jeg kunne bli fort ferdig og gjøre andre ting resten av dagen.

30 minutter kondisjon i form av sykkel, løping eller dansing (ikke spør angående den siste aktiviteten der). Deretter kjørte jeg en aggressiv og kort sirkeltrening i form av 6 øvelser, 45 sekunder på hver, uten pause. Tre runder. 30 sekunder pause mellom hver runde. Au.

Den ene økten så slik ut:
Utfall bakover
Burpees på step
Plankevariasjon på step
Seteløft
Spensthopp
Kettlebell swing

Dette var de øvelsene jeg kjørte, og de var tunge. Jeg hadde fokus på puls, sete og bein. Selv kan du legge til øvelser du selv ønsker ut fra intensitet og fokusområde. Kreativitet er nøkkelen?

Marte

Sensommersnack

imageEn aldri så liten terrassesnack eller forrett.. Kan jeg by på en potet? :-)

Du trenger (4 pers):
(Potetene trenger ca. 1 time i ovnen)
1 maiskolbe
4 poteter, vasket
Lettere crème fraîche
Dill, finhakket
Vårløk, finhakket
Babyleaf salat, finhakket
1/2 løk, finhakket
2 skiver kokt skinke, grilles og kuttes
Pinjekjerner, ristes
Olivenolje (med hvitløk fra Nicolas Vahé)
Salt

Sett ovnen på 225 grader. Risk pinjekjernene i en tørr stekepanne sammen med litt salt. Bland sammen crème fraîche, finhakket dill og finhakket vårløk. Gni potetene og maiskolben inn i litt olivenolje (med hvitløk) og salt. Snitt potetene og legg dem på en rist midt i ovnen med folie liggende under og over, ikke rundt – så blir skallet mer sprøtt og gyldent. Pakk maiskolben inn i folie og legg den og skinkeskivene ved siden av potetene mot slutten av baketiden. Sjekk at potetene er ferdige ved å stikke en gaffel i dem. Skjær opp maiskolben i skiver, og den grillede skinken i tynne strimler; åpne potetene og topp dem med crème fraîchen, finhakket løk, skinke, grønt, pinjekjerner, et dryss maldonsalt og noen dråper olivenolje.

Velbekomme!

Sigrid :)

Frozen jordbæris

imageimage
Nammi. Friskt og fyldig, med biter!

Du trenger (4 pers):
600 g frosne jordbær
600 g yoghurt naturell
2 ss sukker, honning eller annen søtning
Et par dråper vaniljeessens

I suppemaskin fra Philips: Ha yoghurt, søtning, vaniljeessens og 300 g jordbær oppi suppemaskinen. Lukk lokket og velg smoothie-programmet. Når programmet er avsluttet tilsettes resten av de frosne bærene, og bruker den manuelle blenderfunksjonen for å få en tykkere, grovere konsistens.
I blender: Kjør yoghurt, søtning, vaniljeessens og 300 g jordbær glatt. Tilsett resten av bærene og kjør på pulspunksjon for å få en tykkere, grovere konsistens.

Server og nyt

Sigrid :)

Ferien sin

  

Denne ferien dro seg virkelig ut på Wellness-bloggen. Jeg regnet kanskje med at dere har vært for opptatt med å smøre kroppen inn i solfaktor og stupe ut i deilig hav, eller?

Jeg har gjort som på bildet over. Hatt ferie i Oslo og luftet den nye Chloé-veska mi som jeg kjøpte i stedet for å dra en uke til Tel Aviv.  Det skal sies at jeg har vært kald på føttene hver dag i Oslo siden, og jeg prøver å ikke angre hver gang jeg ser ned på min grønne rubin av en veske. 

Jeg har også gjort som på bildet under. Spist sjukt masse digge ting. 

  

Marte 

Summer feet

image Det har altså ikke vært mye strandvær å skryte av her nede i Køben i sommer. Men det har glimtet til i ny og ne, som i dag! I det minste setter man ekstra stor pris på godværsdagene – også blir man jo ekstra glad når man endelig får luftet de nye freshe teva-sandalene sine!

Sigrid :)