Wellness Portrett Wellness

På en søndag

imageSånn gjør jeg det på en (litt hard) søndag. Krydrede kyllingfileter foliebakes, og nå er champignonger, haricot verts-bønner, grønnkålterninger og hele hvitløksfedd på vei inn i ovnen. Med andre ord lager de neste par dagers lunch seg selv, imens jeg kan nyte en deilig take away maki rispapir fra sushi2500! Jeg tilsetter gjerne litt gresskarkjerner og olivenolje, samt litt apetina fetaost, i matboksen.image

Sigrid :)

Beauty favoritter: Pore Minimizer

covers_sku_Y0880350-F088035001

 

Har alltid tenkt at en base som glatter ut huden er for godt til å være sant. Helt siden jeg var 15 år har jeg slitt med dårlig hud og selv om den nå er under kontroll så sitter jeg igjen med en del arr, spesielt på kinnene, og de er vanskelig å skjule med foundation og concealer.

Men heldigvis begynte jeg å prøve meg litt fram (med hjelp fra min kjære søs) og da har jeg funnet denne fra Dior, Pore Minimizer. Den fjerner ikke alle hudproblemene mine, men når jeg bruker den alene eller under foundation så glatter den ut huden litt og får både porene og arrene til å se mindre ut.

 

Marte

Adidas by Stella McCartney FW2014

adidas-by-Stella-McCartney-Fall-Winter-2014-Collection-12

 

adidas-by-Stella-McCartney-Fall-Winter-2014-Collection-09

 

adidas-by-Stella-McCartney-Fall-Winter-2014-Collection-04

 

adidas-by-Stella-McCartney-Fall-Winter-2014-Collection-06

 

adidas-by-Stella-McCartney-Fall-Winter-2014-Collection-03

(Bilde: Adidas by Stella McCartney – Fotograf Vincent van de Wijngaard) 

Tenk at trening kan se så chic ut i grønne, burgunder, nude og rosatoner. De gangene jeg går for Adidas by Stella McCartney ender klærne som regel ikke opp på trening, men helst når jeg vil vil føle meg litt sporty og chic samtidig som er nettopp det Stella ønsker. Hun ønsker at klærne skal være teknisk bra til trening, men også at det kan brukes ‘aprés sport’, altså etter trening.

Marte

Salathimmelen

imageDet skal ikke så mye til for å glede meg på matfronten, bare gi meg en frisk salat med ferske fiken, geitost, ristede valnøtter, balsamico, ja og kanskje noen gode cherrytomater og litt rødløk.. Og med noen rugbrødskrutonger ristet i ovnen med litt olivenolje og maldonsalt – da er det fest!

God onsdag :-)

Sigrid

TOGI Towel

poster_towel_final

 

 

tumblr_mwpx2eMQUE1sfe5nmo1_r2_1280

Bilder: TogiYogi.

På yogatimene mine så blir det ganske svett og varmt (siden det er Hot Yoga) og håndduk er et must for å ikke skli rundt med svette hender og føtter på yogamatta, derfor ble jeg så glad når jeg googlet meg frem til denne yoga-håndduken fra TogiYogi.

Den er så genial både for nybegynnere og viderekomne fordi den er linjet opp med plasseringer for føtter, hender og blikk som du kan bruke aktivt i praktiseringen din.

På nettsiden kan du lese alt om de forskjellige linjene og plasseringene.  Gleder meg sykt til den kommer i posten..

 

Marte

 

Snacks er snacks

imageSnacks er snacks, men noen produkter er allikevell litt bedre enn andre. Hvis man velger de produktene som er litt bedre, så vil helheten i løpet av et år utgjøre en større forskjell.

Eksempelvis er superchips og saltstenger bedre alternativer til det vanlige potetgullet, og disse danske grovsnacksene på bildet over er laget på spiret fullkornshvete (men de smakte ikke så godt). Ellers kan man jo lage «snacks» hjemme – for eksempel eple – og søtpotetchips, hvor tynne skiver legges utover en rist og varmluftsstekes på 60 grader i halvannen-to times tid.

God helg!

Sigrid :)

4 slags blomkål, saltede mandler & persilleolje

bilde (59)Dette er en spennende forrett, hvor vi bruker fire ulike varianter av blomkål; blomkålpuré, stekt blomkål»biff», syltet blomkål og crudité/rå blomkål. Retten toppes med ristede&saltede mandler, persilleolje og karse. Her kombineres altså de fire grunnsmakene salt, søtt, surt og bittert, og retten inneholder både bløte og sprø elementer, som jeg har skrevet mer om her. Ikke la deg skremme av en lang oppskrift, denne forretten er nemlig veldig enkel å lage når man tar én ting av gangen. Anbefaler å prøve :-)

Du trenger (til 4 porsjoner):
1 stort blomkålhode, hvorav 2 tykke skiver av midten skjæres ut til «biffene»
1 god neve karse til servering
Saltede mandler:
100 g mandler
1 stk eggehvite
1 ss salt
Syltet blomkål:
Ca. 1/2 blomkålhode
2 dl eddik
2 dl sukker
1 ts sennepsfrø
Crudité/Rå blomkål:
4 store buketter av andre halvdel av blomkålhodet
Et mandonlinjern
Kaldt vann
Puré:
Rester etter syltet blomkål (stamme) og crudité (stamme og buketter)
1 dl lettmelk
Vann, nok til å dekke blomkålen
Salt, sukker, sitron, matfløte & nykvernet pepper, smakes til
Persilleolje:
2 dl persille
2 dl vindruekjerneolje eller rapsolje
Blomkålbiffer:
2 tykke skiver av helt blomkålhode
Litt rapsolje til steking

1. Start med de saltede mandlene. Bland eggehviter og salt i en skål. Vend mandlene i blandingen og fordel det utover et bakepapirkledt stekebrett. Stek ved 150 grader til mandlene er sprø, ca 30 minutter. Lag blomkål»biffene» klare ved å skjære to tykke skiver av midten av blomkålhodet, del de to skivene i to, sånn at du har fire biffer. Sett til siden.
2. Lag den syltede blomkålen og crudité når mandlene er satt i ovnen. Syltet blomkål: Kok en syltelake av eddik, sukker og sennepsfrø. Skjær små buketter av 1/2 blomkålhode og legg dem i en bolle. Hell over den kokende syltelaken og sett dem på kjøl. Kutt opp den resterende stammen som du bruker i puréen. Crudité: Plukk 4 store buketter av det andre halve blomkålhodet og skjær tynne skiver på et mandolinjern. Bruk stammen og resten av blomkålen i puréen. Legg skivene i en bøtte med kaldt vann og sett på kjøl fram til servering.
3. Lag persilleoljen ved å blande persille og vindruekjerneolje eller smaksnøytral rapsolje i blender i ca. 6 minutter, til oljen er dyp grønn. Ha oljen over i en skål og sett på kjøl.
4. Lag puréen ved å koke buketter av 1/2 blomkål samt stammen fra den syltede blomkålen og cruditéen i en blanding av melk og vann. Når blomkålen er mør has den over i en blender sammen med noe av kokevannet. Kjør det fullstendig glatt i en kraftig blender, dette krever noen minutter. Ha puréen over i en kasserolle, varm opp, og smak til med salt, sukker, sitron, matfløte og pepper. La den så stå på svak varme fram til servering.
5. Stek så blomkålbiffene i litt rapsolje i ca 1 minutt på hver side, til de er gylne. Nå er det tid for å anrette forretten!
6. Anretning: Sil av de syltede blomkålbukettene og cruditéen. Hakk de avkjølte mandlene grovt og klipp karsen. Anrett et par spiseskjeer av puréen midt på tallerkenen, og legg en stekt biff oppå. Legg over en liten neve av de syltede blomkålbukettene, og fordel cruditéen, altså de tynne blomkålskivene, litt innimellom slik at de skaper høyde på retten. Dryss de hakkede mandlene over, drypp litt persilleolje rundt på tallerkenen, ha over litt karse og avslutt med et dryss maldonsalt og nykvernet pepper.

Bon appétit!

Sigrid :)

«Biff og hairblow»-dagen

steak14. mars er mennenes «biff og blowjob»-dag, en dag vi kvinner burde ha en tilsvarende av. Generelt får nemlig både norske og danske kvinner i fertil alder i seg for lite jern, og anbefalt daglig inntak er høyere for fertile kvinner (15 mg/dag) enn for menn (9 mg/dag). Jern er viktig for oksygentransporten i blodet, men er også viktig for flere andre funksjoner i kroppen.

Jeg er selv for dårlig på å få i meg nok jern i form av rødt kjøtt og innmat, og  derfor hadde jeg i dag en «Biff og hairblow»-dag, med  frisørbesøk og en skikkelig biff til middag. En oksebiff marinert i rapsolje, pepper, hvitløkskrydder, løkkrydder, salt og litt sukker, en lun potetsalat på kesam og en blandet salat med blant annet gresskarkjerner, rosiner og balsamico.

Men inntaket skal heller ikke overdrives, som med alt annet. Man skal derfor ikke ta høydose jerntilskudd med mindre man har fått beskjed om det av egen lege. En av grunnene til at brunosten ikke lenger blir beriket med jern er fordi mennesker med den arvelige tilstanden hemokromatose (ca. 1% av befolkningen) kan få jern «overload» som kan gi alvorlige  skader på lever, hjerte, ledd og bukspyttkjertel. Dette er særlig alvorlig for dem som er uvitende om at de har denne mutasjonen. Selv om dette er den vanligste arvelige sykdommen i Norge, så gjelder heller det motsatte for størstedelen av befolkningen, og da særlig unge jenter og kvinner.

Selv om brunost er Veldig godt – særlig smeltet som prim i møsbrømlefse eller på nystekt grovbrød – er de beste kildene til jern magert kjøtt som renskåret biff og karbonadedeig, leverpostei, mørk grønne grønnsaker og grove kornvarer som grovt brød.

Sigrid :) 

Rød motivasjon

IMG_5315.JPGIMG_5316.JPG
Tights og sports-bh: Gina Tricot, Singlet: H&M, Sko: Converse

Er fan av å raide basic-avdelingen på H&M for singleter, t-skjorter og skjørt i bomull som jeg kan bruke på trening og hjemme i sofaen. Sånn som denne røde singleten, den kjøpte jeg kun fordi jeg visste jeg skulle kjøre skulderpress med røde vektskiver på hver side. Neida… Joda.. ;)

Marte