Mari Portrett Mari

Roberto Cavalli

tumblr_ncabsfsIur1qicobao1_1280

tumblr_ncabpw6Nft1qicobao1_1280

Roberto+Cavalli+Spring+2015+Backstage+XgGGh9JwkM3x

roberto-cavalli-bkstg-003

Alltid når jeg trenger bilder av en sexy, sotet partymakeup, søker jeg opp visningene til Roberto Cavalli. Det slår aldri feil, og det gjorde det ikke denne gangen heller. Hos Cavalli handler det alltid om sexy blikk og fokus på øyne, glødende hud og naturlig munn.

Synes denne looken er så fin til fest, og skal vel være så ærlig å si at det er sånn her jeg sminker meg hver eneste gang jeg skal ut. Ikke noe revolusjonerende greier, men det ser så bra ut og fungerer hver eneste gang. Så om du ikke har mestret denne teknikken ennå, kjøp deg en svart kajal, en brunskimrende øyenskygge (for eksempel Satin Taupe fra Mac) en god skyggepensel og svart maskara, og sett i gang med øvinga!

ELLE November

850_1114

Et nytt nummer av ELLE er på hyllene i dag, og i dette nummeret er det en stor hårspesial hvor jeg har gjort en hårserie med flinkeste Nikola Grozdic fra Gevir, vi har et stort intervju med en av verdens fremste hårstylister, Guido, hvor du får hans beste tips, du kan lese intervjuet fra mitt møte med Clémence Poésy, du får Kate Uptons beste skjønnhetstips og du får oppskriften på den perfekte sminkepungen, og det er bare litt av skjønnhetsbolken! ++++

Løp & kjøp!

Oljeguide

olje_blogg

Det er mye snakk om oljer om dagen, spesielt nå som kulda nærmer seg. Det finnes utrolig mange oljer å velge mellom, enten det er snakk om oljer for ansikt, kropp eller hår. Det som skiller de ulike produktene er hva de forskjellige oljene er utvunnet fra, og det er nettopp her nøkkelen ligger i å finne ut hvilken olje som vil være mest fordelaktig for nettopp deg.

Jeg fant en liten guide som forteller om egenskapene til de ulike guidene her, synes den var ganske nyttig. Gidder ikke oversette, men regner med det går greit likevel.

Argan

This oil is packed with vitamin E and essential fatty acids, making it a great moisturizer for hair, skin, and nails. In its natural state, it has a warm, nutty scent that complements any DIY hair recipe.

Avocado

Rubbing down in avocado oil can give you the same omega-3 fatty acids and antioxidants that you get when you eat the delicious fruit.

Coconut

Naturally coconuts are packed with protein, vitamin E, and fatty acids that can be absorbed into the skin easily. It also has antibacterial properties. The oil is solid at room temperature, making it easy for travel and a good base for your DIY lotion recipes.

Grape seed

For women with acne-prone skin, grape-seed oil is one of the best picks because of its astringent properties. It naturally contains linoleic acid, which has healing and anti-inflammatory properties. It’s quickly absorbed into the skin (and hair) and delivers antioxidants deep into the cell tissue.

Jojoba

Antioxidant-rich olive oil is the ideal DIY-recipe ingredient for women with dry skin and eczema. This heartier liquid is also a good choice for women with aging skin because of the vitamins A and E.

Olive

Bacteria doesn’t stand a chance against sesame oil. For centuries, it has been used in Ayurvedic medicine to counteract high cholesterol and viruses. This should be your go-to base oil to remedy skin irritation like wind and sunburn.

Almond

Almond oil is a natural way to clear dead skin cells. You can apply the elixir to get a more even skin tone and remedy dark spots. However, take note that almond oil should not be used by those with nut allergies.

Rose hip

Expectant mothers, this one’s for you! Rose hip has vitamin C and lycopene to gently rejuvenate skin and help maintain elasticity, making it a great remedy for stretch marks.

Tea Tree

In recent years, tea-tree oil has become popular for its infection-fighting power. Acne, nail fungus, dandruff, lice, and insect bites can all be alleviated by a tea-tree poultice because it naturally kills bacteria.

Dette er bare noen av oljene på listen, om du lurer på en annen type olje, kan du sjekke her!

Oktoberfavoritter

favo2

Her er mine absolutte sminkefavoritter denne måneden:

Clinique Chubby Stick Cheek Colour Balm, kr 230.

Bare navnet Chubby Stick gjør meg glad, og ekstra glad er jeg for at Clinique utvider familien med en kremblush! Den er utrolig enkel å legge og du skrur lett opp mer farge etterhver som du bruker den. Liker veldig godt at du ikke trenger å bruke fingrene for å plassere blushen i kinnene, da er det mye bedre å gni ut fargen med rene fingertupper etterpå.Kommer i fire freshe farger.

Giorgio Armani Fade to Grey Eyeshadow Palette, kr 595.

Da jeg så denne paletten første gang var min første tanke «Wow, så fin! Men hva er det egentlig?» Det viser seg at det er en øyenskyggepalett hvor den gullbeige fargen går over til en sølvgrå tone. Den er laget av en blanding av gelé og pudder, som gjør at den har en ekstra lett konsistens som er superfin på øyenlokkene.

Chanel Le Vernis i 625 Orage, kr 250.

I høst vil jeg ha helt mørke negler, og denne gråsvarte fargen fra Chanel er akkurat svart nok, men likevel grå nok til at resultatet ikke blir altfor hardt.

Høsttrender

Daadyrvipper_jpg_569447b

Om du lurer på hva som er høstens store makeutrender, kan du klikke deg inn på denne saken jeg har skrevet på ELLE.no.

Som du ser på bildet over er tykke, lange vipper en av trendene. Jeg synes mye maskara kan være veldig fint og er en av dem som alltid legger maskara på vipperaden under øyet også, men klumper har jeg fortsatt litt angst for. Litt ekstra punktvipper kommer jeg sikkert til å bryne meg på til fest utover høsten.

Matchy matchy

Von Furstenberg ham F14 003

Ja, det er uten tvil litt 80-talls, men jeg synes det kan være utrolig fint å matche fargen på øyenskygge, lepper og kinn om det blir gjort riktig.

Slik som på visningen til Diane Von Furstenberg denne høsten, hvor fargene er like, men skilles ved hjelp av blanke og matte teksturer på øyne og munn. Det gir en veldig fin, litt dukkeaktig effekt.

Brow Artist Plumper

LOréal-Paris-Brow-Artist-Plumper-Color-Riche-Le-Sourcil-eyebrow-pencil-9

Snakk om tre-i-én produkt! Høstens store favoritt for min del er «Brow Artist Plumper» fra L’Oréal Paris. Tidligere har jeg jevnlig farget brynene mine mørkere siden jeg naturlig er ganske lys. Så har jeg hver dag fylt i brynene med en et øyenbrynspudder, før jeg har festet dem med en gel éeller litt hårspray. Nå tar jeg alle disse stegene i én, siden denne øyenbrynsgeléen både gir farge, inneholder fibre som gir fyldigere bryn og gelé som setter fasongen på samme tid. Synes også at det ser mye mer naturlig ut på denne måten.

Har aldri følt meg helt komfortabel med farget øyenbrynsgelé tidligere, det har enten vært feil fargenyanse eller gitt et litt for hardt resultat. Denne traff jeg blink med fra første stund. Helt klart fast inventar i sminkepungen fra nå av! Kommer i to ulike nyanser og en helt blank variant.

Chanel N°5 <3 Jasmine

g4

g1

Nå er jeg vel hjemme fra en helt fantastisk tur i Grasse, hvor jeg fikk se innhøstingen og produksjonen av jasmine-blomstene som brukes for å lage Grasse Jasmine Absolute – en veldig viktig ingrediens i Chanel N°5. Her kommer noen bilder fra turen:

g5

g3

g2

Duften som slår imot deg når du går ut av bilen og på markene er helt utrolig! Nå på tampen av sesongen er det 48 plukkere som jobber hver morgen med å høste alle blomstene som har blomstret i løpet av natten. Blomstene må plukkes tidlig sor at kvaliteten ikke skal forringes. Det brukes en helt spesiell teknikk når blomstene plukkes, slik at man ikke ødelegger for videre blomstring.

g8

g7

g12

Inne på fabrikken fikk vi se prosessen hvor de plukkede blomstene gjøres om til Absolute. Når plukkerne har samlet 250 kg blomster, kan tanken fylles. I gjennomsnitt plukker hver person 500 gram jasmin per time, og 1 kg jasmin består av 8.000 blomster.

g14

g11

g6

Her er prosessen i gang, og blomstene må gjennom mange ledd som går over flere dager før det endelige resultatet er klart.

Og så må jeg ikke glemme et av høydepunktene på turen…

g9

… da jeg fikk møte denne mannen, Jacques Polge. Han er parfymøren som har jobbet for Chanel siden 1978 og har skapt dufter som Coco Mademoiselle, Allure, Chance og Coco Noir for å nevne noen. En fin rekke bestselgere der ja!

Grasse

grasse

I morgen går faktisk en drøm i oppfyllelse for min del. Jeg reiser nemlig til Grasse i Frankrike, som har vært verdens parfymehovedstad i over 200 år. Det er her blomstene til de største parfymene høstes inn, og jeg skal være med!

Jeg har ønsket å dra til Grasse og oppleve hvordan duftene skapes helt utrolig lenge. Byen har et helt spesielt klima, som gjør at rosene og jasminen som vokser her er har en unik duft. Jeg skal være med på innhøstingen av ingrediensene som brukes i den mest ikoniske duften i verden, Chanel No 5.

Lover å blogge fra turen når jeg er tilbake!