Mari Portrett Mari

Symbolsk duft

duft_polaroid

Jeg synes det er litt symbolsk å starte høsten med en ny duft. Jeg vil liksom alltid ha et par nye boots, en fin kåpe og en ny parfyme – så er jeg klar for ny høstsesong. Jeg hører ofte på en svensk podcast som heter Fredagspodden når jeg går til jobb (anbefales!), og der har de et avsnitt hvor de snakker om den magiske effekten av å få en ny parfyme, og den effekten kjenner jeg meg veldig igjen i. Det er nesten så man forandrer litt personlighet etter hvilken duft man går for. For noen dager siden kom jeg over den første duften fra Stella McCartney, Stella, og ved bare et sniff var jeg plutselig 20 år igjen. Nesten litt magisk!

Jeg har faktisk ingen anelse om hvilken duft jeg ønsker meg denne høsten, men tenker kanskje en rundere og ikke så krydret variant som det jeg vanligvis går for på høsten og vinteren. Jeg drar til London i morgen på en liten duft-ekskursjon, så sjansen er der for at jeg finner den perfekte høstduften allerede i morgen.

Sensommer

barbara-palvin-beauty-photos4

barbara-palvin-beauty-photos2 barbara-palvin-beauty-photos1

barbara-palvin-beauty-photos3

Nå er høstsesongen i gang på ordentlig og kalenderen begynner å fylles med møter og nye presselanseringer hver uke. Det føles litt som sommeren er på hell her jeg sitter og hutrer på kontoret. Jeg håper på strålende sol og noen ekstra varme sommerdager med denne fine serien fra Marie Claire!

Økologisk deo

 

madara

Som jeg nevnte i neglelakk-innlegget mitt, så prøver jeg å bli litt mer bevisst på hvilke produkter jeg smører på kroppen min. Og nå over til et litt mindre sexy tema, nemlig deodorant. Jeg har vært på jakt etter en økologisk eller naturlig deodorant, «because I don’t want armpit cancer», som Alexa Chung har uttalt. Likevel vil jeg heller ha en deodorant som faktisk gjør jobben, enn å smøre på noe naturlige greier som ikke fungerer.

Og jeg trengte ikke lete så veldig lenge heller, jeg har nemlig funnet en økologisk sertifisert deodorant som innfrir alle mine krav. Den heter Mádara Herbal Deodorant, er sertifisert av Ecocert, ikke testet på dyr og inneholder ikke aluminiumssaltene som ofte blir linket til brystkreft. Og det viktigste av alt – den er effektiv mot både fukt og lukt.

Deodoranten fås kjøpt hos den økologiske nettbutikken Skinlove.no. Det er et temmelig trangt nåløye for å bli solgt hos Skinlove, så hvis du er opptatt av disse tingene kan du lese mer om hvordan de har gått fram for å gå god for deodoranten her.

Chanel Couture FW 14/15

2014-15 FW HC_28

2014-15 FW HC_21

2014-15 FW HC_18

2014-15 FW HC_14

2014-15 FW HC_03

2014-15 FW HC_01

2014-15 FW HC_07

I morgen skal vi ha en beautyshoot til et kommende nummer av ELLE, og jeg forebereder meg ved å se på makeupen fra de ulike visningene denne høsten. Denne looken fra Chanel Couture er utrolig delikat og egentlig veldig enkel, og jeg elsker kontrasten med det punkinspirerte håret.

Neglelakken på det øverste bildet heter 629 Atmosphère og er tilgjengelig i butikkene fra 25. august. Så fin!

Fresh start

smo

Jeg er kanskje ikke den eneste som kjenner at buksene strammer litt etter ferien? Nå er det i alle fall slutt på moroa for min del. Tilbake til treningsrutinene! I dag tidlig skulle jeg ut og løpe, men siden Øyafestivalen for tiden sperrer for min vanlige joggeløype, tok jeg i dag bilen og kjørte ut i marka for å løpe der. Og det var så digg (og ganske tungt..)!

For anledningen har jeg oppdatert vår treningsplaylist, ELLE Running, på Spotify. Tatt bort litt kjipe sanger og lagt til en del nye. Ingenting er bedre for motivasjonen enn ny og frisk musikk i ørene.

Du finner playlisten på Spotify-kontoen til ELLE Norge, sammen med flere andre spillelister som er verdt en lytt. God helg til deg!

5 Free

chanel-polish

Jeg har lest en del magasiner i sommer og én ting som nevnes ofte i de amerikanske magasinene for tiden, er neglelakk som er såkalt 3 Free eller 5 Free. Det er to betegnelser som brukes om neglelakk som er uten enkelte giftstoffer. Er neglelakken 3 Free, betyr det at den ikke inneholder toluen, formaldehyd og dibutyl phthalate. Om den er 5 Free inneholder den ikke de tre stoffene som allerede er nevnt, i tillegg til formaldehyd resin og camphor. Om du vil lese mer om hva de ulike stoffene kan føre til, kan du lese mer på denne bloggen.

Jeg har blitt mer oppmerksom på hva jeg smører på kroppen min med årene. Siden jeg tester mye ulike produkter tenker jeg en del på den såkalte «cocktail-effekten», hvor jeg allerede ligger temmelig tynt an. Spesielt neglelakk skjønner man jo at ikke er særlig bra, det kjenner man bare på lukten i rommet etter man har lakket neglene.

Så jeg ville sjekke ut hvilke neglelakker som er 5 Free og tenkte at det da kom til å dukke opp en liste med obskure merker jeg aldri har hørt om før. Så da ble jeg veldig glad over å finne merker som Dior, Chanel, Clinique og Deborah Lippmann på listen! Essie, OPI, Mac og Estée Lauder er blant dem som skal skal være 3 Free. Så nå lakker jeg neglene mine meg litt bedre samvittighet!

Back 2 work!

b2w

Nå er jeg tilbake på jobb etter en lang og deilig ferie. Men jeg kjenner det er godt å være i gang igjen, kroppen er klar for litt rutiner, trening og sunne vaner etter flere ukers latsmannsliv. Må bare få snudd tilbake dette døgnet jeg har brukt sommeren til å vri rundt.

Jeg er i full gang med vårt oktobernummer, så høsten føles skremmende like langt unna. Jeg beholder sommerfølelsen med en orangerød neglelakk fra mitt favorittneglelakk-merke, Dior. 551 Aventure heter den og er sikkert knallfin til brun hud. Det vet ikke jeg, for jeg er like blek som vanlig. Hehe..

Gleder meg til å blogge igjen!

Sommerhår

h11

h13

h14

Jeg har hatt en måneds pause fra extensions i sommer, siden det er lurt å la håret få hvile litt etter en stund. Jeg har selvfølgelig overlevd, men jeg har savnet håret mitt utrolig mye. Du kan trygt si at avhengigheten er et faktum. Og nå er det på plass igjen! Hadde time hos beste Linn på Gevir på mandag for å sette på nye Hairtalk-extensions, og jeg følte meg som et helt nytt menneske fra jeg satte første steg utenfor døren. Det er helt utrolig hvor mye håret har å si for hvordan man føler seg, alle som har hatt en dårlig hårdag kan nok sette seg inn i akkurat det.

Nå har jeg også fått helt nytt hår etter å ha brukt det samme håret som jeg satte på i oktober helt til nå. Om du vil se før og etter-bilder fra jeg satte på første gangen, kan du trykke her. Jeg er litt opptatt av å ikke bli fristet til å la håret være altfor langt når jeg først setter på ekstra, synes det ser mye mer naturlig ut når håret får være i det som er normal lengde for meg.

Nå er det ett år siden jeg begynte å miste håret mitt på ordentlig, og det er godt å se at håret er mye tykkere i bunnen nå. Kanskje om et års tid kan jeg klippe det i en bob og ha sånn passe tykkelse på det. Men slik det føles nå, kommer jeg nok til å ha Hairtalk i lang tid framover. Jeg har alltid hatt fint og tynt, ja typisk nordisk hår, og hadde jeg visst hvor enkelt og skånsomt det er å fylle i med litt ekstra hår, hadde jeg gjort det for lenge siden.

Nå drar ferden opp til Nord-Norge på ferie. Jeg håper du også nyter sommeren!

Sommer!

elle08

Nå tar jeg en etterlengtet sommerferie, men før jeg stikker av gårde må jeg bare tipse om juliutgaven av ELLE som kommer til abonnenter i dag og i hyllene på mandag. Proppfullt av deilig sommerlesning, og i tillegg får du siste utgave av ELLE Decoration gratis på kjøpet.

Jeg har blant annet skrevet en artikkel om hvordan du vedlikeholder sommerkroppen i ferien (det er faktisk ikke så mye som skal til) og hvilke skjønnhetskjøp du bør gjøre i utlandet, enten du er i USA, Asia eller ulike land i Europa. I tillegg viser én av mine favorittmodeller, Frida Gustavsson, den heiteste makeupen du kan ha i sommer. Jeg lover du vil bli inspirert!

God sommer!