Mari Portrett Mari

Verso

verso

Noe av de mer aktive produktene jeg virkelig gleder meg til å teste, er produktene fra Verso. Dette svenske merket selges blant annet på Barneys i New York og Selfridges i London, og nå på Heaven Scent i Oslo.

Det som er spesielt med Verso er at produktene inneholder en ingrediens som kalles Retinol 8, som er det første høydose vitamin A-derivatet som ikke er reseptbelagt og trygt kan brukes daglig. Produktene er mildere mot huden og skal være supereffektive.

Og produktene er så utrolig fine å se på i tillegg, det er en viktig bonus. Sjekk ut nettsiden deres for mer info!

Killing it with kindness

gq-uk-may-2014-miranda-kerr-by-mario-testino-2

Om du begynner å bli lei av min evige utlegging om huden min, så hopp over de neste linjene. Here it goes again, men nå har jeg noe ganske interessant å fortelle. Jeg har jo slitt med huden min helt siden jeg sluttet på p-piller for snart ett år siden. Eller – jeg har strengt tatt slitt med huden min siden jeg var 13, men p-pillene har tatt døyven av det i perioden jeg har gått på det. Så når jeg nå sluttet med dem etter 12 år, kom kvisene rett tilbake igjen. Og nå er de litt annerledes enn før. De legger seg ikke over hele pannen, rundt nesen og på haken, slik de pleide. Nå har jeg mer dype, underjordiske kviser som gjør virkelig vondt og som regel plasserer de seg fint midt på kinnet, rundt øret, tinningen, og hakepartiet. De kan sitte der i ukesvis. Og det verste med dem er at de lager arr! Jeg har faktisk ikke et eneste kvisearr fra ungdomstiden min, men det siste året har jeg fått flere kratere i huden etter kvisene. Det er utrolig irriterende og selv om jeg har gått på hudpleiebehandlinger og testet det beste av det beste når det gjelder produkter, er det egentlig ingenting som har hjulpet over tid.

En ting som er typisk er at jeg vet egentlig om det aller meste når det gjelder hudpleie. Jeg vet hva som bør gjøres og hva som bør unngås og hvilke alternativer man har. Det er bare så vanskelig å gjøre det selv. Jeg har litt angst for linjer, rynker og pigmentflekker, og har brukt anti-age produkter fra dagen jeg fylte 20. Jeg bruker ofte rikere produkter og mer aktive produkter enn jeg trenger, for jeg skal jammen være føre var. Selv om jeg vet at dette bare stresser huden og ikke har effekten det skal ha på meg, så stopper jeg ikke med det. Jeg elsker å legge masker og bruke kurer som jeg virkelig kjenner at jobber i huden. Så det er først nå når jeg har blitt skikkelig desperat at jeg har tydd til det siste alternativet for meg, og sannsynligvis det første alternativet jeg hadde anbefalt noen andre som er i min situasjon: I’m killing it with kindness.

Det vil si, jeg har kuttet alle aktive og finurlige anti-age produkter og den lange rekken med produkter jeg vanligvis kladder oppå hverandre, og kun kjørt på med helt basic rens, fukt og beskyttelse. Jeg har brukt mye produkter fra Dermalogica, en helt enkel rensegelé for å fjerne makeup og rense huden, en øyekrem og en dagkrem som gir mye fukt – og solfaktor. Og så har jeg brukt Clarisonic daglig, men ikke noe mer enn det. Jeg har ikke tatt noen ekstra fuktmasker, eksfolierende produkter eller utrensende masker heller. Og det funker! Jeg har renere hud enn jeg har hatt på et helt år! Irriterende, men sant. Nå har jeg gjort dette i seks uker og jeg fortsetter litt til, før jeg kommer til å tilføre mer aktive produkter igjen (rynkeangst + gleder meg sånn til å prøve SkinCeuticals på ordentlig +  flere andre nyheter som har blitt lansert i det siste).

Så om du sliter med huden din, har prøvd alt og ingenting hjelper, kan det virkelig være en idé å ikke prøve så veldig hardt. Rett og slett.

Kate Moss x Topshop

800x1200xkate-moss-for-topshop-spring-2014-lookbook2.jpg.pagespeed.ic.XXox5QCgQr

At Kate Moss har designet en ny kolleksjon for Topshop har du kanskje fått med deg. Jeg hørte også det, men gadd liksom ikke sjekke det ut nærmere siden Topshop ikke engang får lov til å shippe til Norge. Men så kom jeg over bildene fra den nye kolleksjonen og da jeg skummet nedover i teksten ser jeg at denne kolleksjonen faktisk også skal selges på Net-A-Porter.com!

Så det er fortsatt lys i tunnelen om man har lyst på et plagg designet av Kate (du må bare være veldig raskt på avtrekkeren). Og denne kolleksjonen er visst mer eksklusiv enn de forrige og både prisene og resultatet er deretter. Ser supernice ut! Sjekk ut flere bilder her og vær klar foran dataskjermen 30. april!

Puppeteip

barelifts

Nei – jeg har ikke store pupper og dessverre er de ikke så veldig spretne heller. Å gå uten BH er derfor ganske uaktuelt for meg (med mindre det er under en strikkegenser..). Og heldigvis har jeg skjønt at ikke alle andre i hele verden går rundt med sprettpupper bortsett fra meg, så det går fint. Men det er kjekt å ha noen hjelpemidler de gangene man ønsker å gå i noe utringet (en stor fordel med å ha små pupper er at man kan ha skikkelig utringning uten at det blir vulgært). Som for eksempel den nye Issa-kjolen min jeg klikket hjem for noen uker siden, som har utringning til midt på magen (Den er fin altså, jeg lover).

Jeg har lenge jaktet på den perfekte puppeteipen, og dessverre har den vært vanskelig å finne. Enten er den for bred eller for stor, slik at den kun fungerer når man vil ha åpen rygg og ikke fungerer i en utringning. Men da jeg fikk superutringning-kjolen min slo det meg at jeg selvfølgelig burde lete på Ebay – og jammen kom jeg ikke til puppeteip-himmelen ved første søk. Ikke bare finnes det utrolig mange varianter, de koster i tillegg typ ingenting. Puppeteipen på bildet øverst er fra Bare Lifts og kostet meg åtte kroner inkludert frakt for ti par. Denne er også genial siden den kan klippes til etter cup-størrelse og går i en bue over brystvorten, dermed får man et helt naturlig resultat under tynnere stoffer.

Jeg klikket også hjem flere ark med tykk, dobbelsidig teip som man kan klippe til som man vil. Genialt om du har en wrapkjole eller bluse som lett kan falle til siden eller stropper som faller ned hele tiden. Dette er egentlig tape som brukes for å feste parykker og tupéer, og det er visstnok denne typen tape stjernestylistene sverger til på den røde løperen. Gleder meg til de lander i postkassa!

På ønskelisten

onskelisten

Vår i luften gir meg automatisk lyst på nye skjønnhetsfavoritter på badehyllen. Her er et knippe produkter jeg ønsker meg akkurat nå:

L’Oréal Paris Colour Riche Le Vernis i fargen 005 Vendome Pearl

Jeg er lei av beige tro det eller ei, nå er det duse gråtoner som gjelder på neglene mine.

Summer Escape Cream Eye Shadow fra Elizabeth Arden

Elizabeth Arden har virkelig frisket opp makeupen sin, og disse kremskyggene fra vårlooken er utrolig lekre. Har en ekstra myk, mousseaktig konsistens.

Diptyque Philosykos Solid Perfume

En duft jeg stadig ergrer meg for at jeg har gått tom for, er denne nydelige fikenduften fra Diptyque. Nå skal jeg kjøpe ny og samtidig skaffe meg kremvarianten som kan has med i vesken.

Nars The Matte Multiple i fargen Anguilla

Jeg har aldri helt likt  blushen fra Nars, verken i pudder- eller stickform. Årsaken  til det er at jeg synes de har for mye skimmer, derfor ble jeg ekstra glad da jeg oppdaget at The Multiple nå kommer i en matt versjon. Sommerens must-have for min del!

Giorgio Armani Effetto Nude Highlighter Palette

Vårlooken fra Armani er noe av det fineste jeg har sett på lenge. Så utrolig lekre beige nyanser og denne nydelige highlighteren som kronen på verket. Nesten for fin til å tas i bruk!

Nars Angled Eyeliner Brush

Jeg bruker kun skrå pensler til eyeliner, men nå har jeg klart å rote bort favorittpenselen min, som dessverre ikke lenger er i produksjon. Kanskje dette er en god erstatter?

Voluspa Sake Lemon Flower duftlys

Jeg pusser opp hjemme og lengter etter at huset skal lukte noe annet en støvpuss og maling. Sitron og sake er ny fra Voluspa og høres ut som en spennende og frisk kombinasjon, perfekt for vår!

Giorgio Armani Effetto Nude Flash Laquer i fargen 514

I vårlooken til Armani er også denne lipglossen som er en blanding av rosa og beige. Armani har helt fantastiske leppeprodukter og glossen er intet unntak. Ja takk!

Eyeko Skinny Brush Mascara

Jeg elsker maskaraer med små, tynne koster og synes de er mye bedre å legge og gir et finere resultat. Jeg er fortsatt gira på å prøve Eyeko-produktene, det er sikkert Alexa Chung-effekten (hun har en egen eyeliner-kolleksjon i samarbeid med Eyeko), men har ikke fått gjort det enda.

Oribe Signature Moisture Mask

Denne hårkuren har jeg allerede prøvd, og jeg er så frelst at det er en hårkur jeg alltid skal ha på badet mitt fremover. Ingen over, ingen ved siden av. Må prøves!

Beachy hair


Beautybibelen Allure har endelig fått sin egen Youtube-kanal, som er stappfull av fine skjønnhetsvideoer! Mye how-to på både sminke og hår, som er gjort på en veldig enkel og lettfattelig måte.

Jeg likte veldig godt strandhår-videoen over, en veldig god beskrivelse av hvordan du får det perfekte, rufsete Erin Wasson-håret. Mye fine trendrapporter og behind the scenes også. Sjekk det ut her!

Not a lipstick

6

22

4_2

Jeg vet ikke helt hvilket ord jeg skal bruke på dette nye produktet fra Dior, som lanseres denne uken. Fluid Stick heter det og er et produkt som gir farge til leppene, men det er ikke en leppestift og det er ikke en gloss. Det er en hybrid mellom lipgloss, lipstain og leppestift, og skal nesten ikke føles på leppene i det hele tatt, samtidig som det gir maksimal farge og glans. Det høres utrolig ut, men det er sant!

Den minner litt om Lip Maestro fra Armani, om noen av dere har prøvd den. Fluid Stick gir like god farge som en leppestift, men føles helt florlett på leppene. Den er ikke voksbasert som en leppestift er, men vannbasert og vannet fordamper rett etter påføring, slik at det kun er farge og gloss igjen. Og så har den en klassisk lipgloss-applikator slik at den er enkel å påføre også. Et supert produkt om du ikke liker leppestift-følelsen på leppene.

Den kommer i 16 farger og jeg har selvfølgelig lagt min elsk på Mirage, som er den beige til venstre på bildet over.  En veldig fin nude farge med et hint av rosa. Og alle fargene kommer med matchende neglelakk, om du føler deg litt matchy-matchy!

Lost & found

leau

Etter at jeg flyttet før jul, er det ganske mye av tingene mine som har forsvunnet i prosessen. Vi pusser opp for fulle mugger hjemme, så det er ikke alt jeg har tatt meg bryet med å pakke ut igjen, deriblant en god del av skjønnhetsproduktene mine. De fleste av dem tenker jeg ikke over at er borte engang, det er vel sånn å være skjønnhetsjournalist at man ser ikke skogen for bare trær.

I helgen kom jeg over noen uåpnede esker, hvor jeg blant annet fant igjen store deler av duftgarderoben min. Det ble et gledelig gjensyn med flere av dem, spesielt med denne deilige duften fra Maison Martin Margiela, L’Eau. Det er egentlig den helt perfekte vårduften, den lukter rett og slett grønt, mildt og friskt med sitrusnoter, men likevel har den det lille ekstra man ikke kan sette fingeren på hva er, som gjør at man ikke går lei.

ELLE Running

b_run

Like før jeg ble syk var jeg så veldig inspirert og gira på å komme skikkelig i gang på treningsfronten. Vi har akkurat sendt avgårde juninummeret vårt i trykken, hvor jeg har jobbet med et bootcamp-program som ga meg et skikkelig spark i rumpa til å starte med bikinikroppen 2014. Håper bootcampen har en effekt på dere også når bladet kommer i hyllene!

Noen sykdomsdager i fosterstilling tar døyven av det meste, så nå må jeg sparkes i gang igjen. Det er ingenting som gjør meg mer inspirert enn ny treningsmusikk, problemet er bare at jeg sliter litt med å finne ny musikk som funker. Sånne standard treningsmusikk-lister med Eye of The Tiger, Green Day og litt Dolly Parton gir ikke meg det kicket jeg trenger for å løpe intervaller på tredemølla.

Så jeg har enkelt og greit laget min egen playlist på ELLEs spotifykonto, slik at dere kan bruke den også. Sier ikke at jeg er noen guru på musikkfronten og treningsmusikk er jo en ganske pinlig sjanger, men om noen av dere liker den er det jo ikke noe som er bedre enn det! Skal prøve å oppdatere den med jevne mellomrom også.

Feel free til å følge playlisten min og de andre playlistene fra ELLE på kontoen vår som heter ELLE Norge!

SkinCeuticals

sc

I dag har jeg vært på presselansering for et merke jeg har gledet meg utrolig lenge til at skal komme til Norge, nemlig SkinCeuticals! Noen av dere husker kanskje at jeg skrev om den beste ansiktsbehandlingen jeg noen gang har fått tidligere i høst? (Du kan lese innlegget her). Behandlingen var nemlig gjort med SkinCeuticals-produkter og i innlegget skrev jeg at jeg håpet og trodde at produktene snart skulle komme til Norge.

Nå har det faktisk skjedd! Artesia Spa i Oslo er de første som har tatt det inn, og skal bruke produktene både i behandlinger og selge til hjemmebruk. Disse produktene selges kun i medi-spa, hvor det også jobber hudleger og sykepleiere. Flere utsalgssteder kommer etter hvert, i mellomtiden har jeg fått noen produkter jeg kan teste hjemme. Gleder meg til å prøve dem ut og se om effekten er like god som førsteinntrykket mitt. Mer om produktene kommer etter hvert!