Mari Portrett Mari

Mine høstfavoritter

favo

Det lanseres drøssevis med nye produkter i disse dager, og jeg har testet mesteparten av dem i noen måneder allerede. Noen produkter har blitt soleklare favoritter hos meg, så tenkte jeg skulle dele noen av dem  med dere.

Dior Diorskin Star foundation, kr 440.

Dior lanserer en ny faoundation, kalt Diorskin Star. Den er laget for å gjenskape studiolys og har en ny teknologi som skal reflektere lyset for å gi en jevnere hudtone og gi mer glød til huden. Om du har ekstra lys hud som meg, så løp og kjøp – for denne er faktisk lys nok, og attpåtil i en lys tone som ikke er verken gul eller rosa. Selve foundation gir en mer semi-matt finish som jeg personlig er veldig glad i siden jeg lett blir veldig blank når jeg jobber foran dataskjermen hele dagen.

Chanel Vitalumière Loose Powder Foundation med kabukibørste, kr 720.

Både jeg og ELLEs beautyjunkie nr 2, Patricie, ble helt ville da vi først prøvde dette nye løspudderet fra Chanel. Den er like lett som et løspudder, men dekker og jevner ut huden som en flytende foundation. Den gir et veldig lett resultat som smelter inn i huden og ser veldig naturlig ut. Det er som et løspudder og foundation i én, og føles ikke uttørrende på huden. Kan også bygges opp om man ønsker bedre dekkevne.

Lancôme Grandiôse maskara, kr 290.

Skal du teste en ny maskara i høst, så må det bli denne. Jeg elsker den svaneformede halsen og den lille kosten, kombinasjonen gjør det mye enklere å påføre maskara på begge øynene og samtidig nå absolutt alle vippene. Den gir også mye volum og er superenkel å bygge opp for ekstra tykke vipper. MEN om du har litt fete vipper slik som jeg (det merker du om du ofte sliter med at maskaraen lett smitter på huden over og under øynene i løpet av dagen), så kan det hende at denne kommer til å smitte litt. Merker at min gjøre det, men jeg synes den er så fantastisk at jeg bruker den likevel!

Sisley Black Rose Precious Face Oil, kr 1.410.

Jeg elsker ansiktsoljer, og denne er helt klart én av de deiligste oljene jeg har testet. Den inneholder ekstrakter av svart rose, bulgarsk rose og magnolia, som skal ha en ekstra nærende og oppstrammende effekt på huden. Den dufter i tillegg helt nydelig og holder huden gjenomfuktet i åtte timer. Jeg bruker denne hver kveld og blander en dråpe av den i dagkremen min for å få ekstra effekt.

 

Frisk som en fisk

berocca

Tenkte å skrive litt om kosttilskudd siden forskjølelsessesongen allerede er i gang.  Jeg pleier alltid å forebygge ved å ta Berocca hver dag, men denne sensommeren har jeg vært litt sent ute  – og gjett om jeg har blitt forkjølet! Nå har jeg gått til innkjøp av nye og satser på at det vil hjelpe meg med å bli frisk igjen litt raskere.

Berocca er brusetabletter som inneholder alle åtte B-vitaminene, vitamin C, kalsium, magnesium og sink. Dette skal hjelpe kroppen med å gjenopprette balansen og gjøre det mulig å yte optimalt hele dagen. Når man er syk eller stresset går kroppen på høygir og har større forbruk av vitaminer og mineraler, derfor er det perfekt å ta ekstra tilskudd av dette både forebyggende og når skaden allerede har skjedd.

Du kan selvfølgelig ta disse tilskuddene på andre måter, men synes det er så greit å ta det samlet som her. Sink skal dessuten hjelpe om man sliter med urenheter og alle B-vitaminene er også bra for meg som har vært plaget med håravfall. I tillegg tar jeg D-vitamin og Omega-3 fettsyrer hver dag. Så nå satser jeg på å bli frisk som en fisk veldig snart!

Tom Ford!

tf

En veldig gledelig nyhet for alle skjønnhetsjunkies, er at Tom Ford Beauty nå kommer til Norge! Dessverre er det kun Sverige som får hele sortimentet, men til Norge kommer alle duftene (signatur og Private Blend-kolleksjonen), kroppsprodukter, + leppe- og neglekolleksjonen. På torsdag var jeg i London for å gjennomgå duftene og bli bedre kjent med merket og produktene, og alt er bare så utrolig lekkert!

Jeg har lenge snakket høyt om leppestiftene fra Tom Ford, de har nemlig et fantastisk utvalg nudefarger, noe som er ganske vanskelig å oppdrive. Og etter å ha sniffet meg gjennom ALLE duftene (tror vi snakker rundt 30 stykker totalt) må jeg bare si at det blit både fantastisk og litt vanskelig at duftene kommer hit – det er nemlig så mange gode at det er en umulig oppgave å velge ut kun én.

Tom Ford Beauty lanserer i Norge i oktober og signaturduftene + neglelakk og leppestifter vil være tilgjengelig på Kicks Steen & Strøm og på nettbutikken, og alt dette + hele Private Blend-kolleksjonen vil selges eksklusivt på Gimle Parfymeri. Det er bare å glede seg!

Symbolsk duft

duft_polaroid

Jeg synes det er litt symbolsk å starte høsten med en ny duft. Jeg vil liksom alltid ha et par nye boots, en fin kåpe og en ny parfyme – så er jeg klar for ny høstsesong. Jeg hører ofte på en svensk podcast som heter Fredagspodden når jeg går til jobb (anbefales!), og der har de et avsnitt hvor de snakker om den magiske effekten av å få en ny parfyme, og den effekten kjenner jeg meg veldig igjen i. Det er nesten så man forandrer litt personlighet etter hvilken duft man går for. For noen dager siden kom jeg over den første duften fra Stella McCartney, Stella, og ved bare et sniff var jeg plutselig 20 år igjen. Nesten litt magisk!

Jeg har faktisk ingen anelse om hvilken duft jeg ønsker meg denne høsten, men tenker kanskje en rundere og ikke så krydret variant som det jeg vanligvis går for på høsten og vinteren. Jeg drar til London i morgen på en liten duft-ekskursjon, så sjansen er der for at jeg finner den perfekte høstduften allerede i morgen.

Sensommer

barbara-palvin-beauty-photos4

barbara-palvin-beauty-photos2 barbara-palvin-beauty-photos1

barbara-palvin-beauty-photos3

Nå er høstsesongen i gang på ordentlig og kalenderen begynner å fylles med møter og nye presselanseringer hver uke. Det føles litt som sommeren er på hell her jeg sitter og hutrer på kontoret. Jeg håper på strålende sol og noen ekstra varme sommerdager med denne fine serien fra Marie Claire!

Økologisk deo

 

madara

Som jeg nevnte i neglelakk-innlegget mitt, så prøver jeg å bli litt mer bevisst på hvilke produkter jeg smører på kroppen min. Og nå over til et litt mindre sexy tema, nemlig deodorant. Jeg har vært på jakt etter en økologisk eller naturlig deodorant, «because I don’t want armpit cancer», som Alexa Chung har uttalt. Likevel vil jeg heller ha en deodorant som faktisk gjør jobben, enn å smøre på noe naturlige greier som ikke fungerer.

Og jeg trengte ikke lete så veldig lenge heller, jeg har nemlig funnet en økologisk sertifisert deodorant som innfrir alle mine krav. Den heter Mádara Herbal Deodorant, er sertifisert av Ecocert, ikke testet på dyr og inneholder ikke aluminiumssaltene som ofte blir linket til brystkreft. Og det viktigste av alt – den er effektiv mot både fukt og lukt.

Deodoranten fås kjøpt hos den økologiske nettbutikken Skinlove.no. Det er et temmelig trangt nåløye for å bli solgt hos Skinlove, så hvis du er opptatt av disse tingene kan du lese mer om hvordan de har gått fram for å gå god for deodoranten her.

Chanel Couture FW 14/15

2014-15 FW HC_28

2014-15 FW HC_21

2014-15 FW HC_18

2014-15 FW HC_14

2014-15 FW HC_03

2014-15 FW HC_01

2014-15 FW HC_07

I morgen skal vi ha en beautyshoot til et kommende nummer av ELLE, og jeg forebereder meg ved å se på makeupen fra de ulike visningene denne høsten. Denne looken fra Chanel Couture er utrolig delikat og egentlig veldig enkel, og jeg elsker kontrasten med det punkinspirerte håret.

Neglelakken på det øverste bildet heter 629 Atmosphère og er tilgjengelig i butikkene fra 25. august. Så fin!

Fresh start

smo

Jeg er kanskje ikke den eneste som kjenner at buksene strammer litt etter ferien? Nå er det i alle fall slutt på moroa for min del. Tilbake til treningsrutinene! I dag tidlig skulle jeg ut og løpe, men siden Øyafestivalen for tiden sperrer for min vanlige joggeløype, tok jeg i dag bilen og kjørte ut i marka for å løpe der. Og det var så digg (og ganske tungt..)!

For anledningen har jeg oppdatert vår treningsplaylist, ELLE Running, på Spotify. Tatt bort litt kjipe sanger og lagt til en del nye. Ingenting er bedre for motivasjonen enn ny og frisk musikk i ørene.

Du finner playlisten på Spotify-kontoen til ELLE Norge, sammen med flere andre spillelister som er verdt en lytt. God helg til deg!

5 Free

chanel-polish

Jeg har lest en del magasiner i sommer og én ting som nevnes ofte i de amerikanske magasinene for tiden, er neglelakk som er såkalt 3 Free eller 5 Free. Det er to betegnelser som brukes om neglelakk som er uten enkelte giftstoffer. Er neglelakken 3 Free, betyr det at den ikke inneholder toluen, formaldehyd og dibutyl phthalate. Om den er 5 Free inneholder den ikke de tre stoffene som allerede er nevnt, i tillegg til formaldehyd resin og camphor. Om du vil lese mer om hva de ulike stoffene kan føre til, kan du lese mer på denne bloggen.

Jeg har blitt mer oppmerksom på hva jeg smører på kroppen min med årene. Siden jeg tester mye ulike produkter tenker jeg en del på den såkalte «cocktail-effekten», hvor jeg allerede ligger temmelig tynt an. Spesielt neglelakk skjønner man jo at ikke er særlig bra, det kjenner man bare på lukten i rommet etter man har lakket neglene.

Så jeg ville sjekke ut hvilke neglelakker som er 5 Free og tenkte at det da kom til å dukke opp en liste med obskure merker jeg aldri har hørt om før. Så da ble jeg veldig glad over å finne merker som Dior, Chanel, Clinique og Deborah Lippmann på listen! Essie, OPI, Mac og Estée Lauder er blant dem som skal skal være 3 Free. Så nå lakker jeg neglene mine meg litt bedre samvittighet!