Kunst & håndverk

Norske Kunsthåndverkere (NK) feiret det skulpturelle og det funksjonelle i deres siste utstilling under Gave- og interiørmessen i Lillestrøm for noen uker siden. En nyvunnen interesse for samspillet mellom tradisjonelt håndverk og innovativ design har for lengst blitt vekket i designverdenen, og flere designere vender seg nå mot håndverkerne i bransjen for inspirasjon og teknikklære. NK ble opprettet allerede i 1975 og har over 870 medlemmer. De har mye spennende på tapetet fremover, så her er det verdt å følge med!

 

 

Noen av våre favoritter fra utstillingen som vi gjerne ville tatt med hjem: Fritt frem. Veggdekor og bruksgjenstand i sarte pasteller fra Gunnar ThorsenKontrastkunst. Doble glassskåler designet av Beate Einen plassert på det nye modulsystemet Ope av Trøkk 16. Tid for tre.  Andreas Engesviks stol Vang designet for Tonning og pleddet Bunad for Mandal Veveri, samt Fritz Murbræchs krakk og Karin Ekvall sin benk i serien Åsta and Friends. Billedverk. Porselenestrykkene i serien Pathos av Cecilie Haaland. Sukkertøy. Porselensvasen Pink Bird av Heidi Bjørgan og Kari Mølstads diamantslipte glassvaser.

 

 

 

I samarbeid med Galleri Format ble arbeidene til 18 av  medlemmene vist fram på messen, i konturene av to hus der vi fikk se en stor variasjon av keramikk, glassblåserkunst, treskjæring og industridesign.

 

 

Bordet fra serien Åsta and Friends designet av produktdesigner Karin Ekwall er dekket med Sara Skottes rustikke nye servise for restauranten Maaemo. I bakgrunnen ser vi blant annet de mykt deformerte vasene til Margit Seland, oppbevaringsskålene Keepsake i tre fra fremadstormende Kristine Bjaadal og Vidar Koksviks intrikate glassvaser. Her var det rett og slett mye vakkert å hvile øynene på!

 

Foto: Helene Bye

 

annonse

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din kommer ikke til å publiseres.

Én kommentar

  1. Vakkert! Veldig spennende når kunstnere og formgivere inspirerer hverandre og inngår samarbeid. Norge har mange dyktige utøvere i begge leirer.