Har du møtt Gilles og Cecilie?

 -Vi elsker å være på grensen mellom kunst og det kommersielle. Det er inspirerende, motiverende og engasjerende. Vårt mål er å operere på høyt nivå i både den kommersielle og i den kunstneriske verden, sier Gilles og Cecilie om sitt eget kreative arbeid.


Gilles er fransk og Cecilie er norsk. Sammen er de Gilles & Cecilie Studio, som lever av – og for – å illustrere . Deres karakteristiske lekne og fargerike uttrykk er både kult og veldig lett gjenkjennelig. På skrytelista over samarbeidspartnere har de faktisk både Paul Smith og Moleskine.Vi nyter godt av at de er så flinke til å dokumentere arbeidet sitt, og følger dem både på blogg og  instagram.

Et av deres siste prosjekter er  urban samtidskunst i en drabantby i Oslo øst. Oppdraget fra StorOslo stod i å utsmykke bygg B på Skullerud Torg. Resultatet er et 14 meter høyt veggmaleri de selv kaller BIRD NEST. 

– 209 fuglearter er observert i området. Vi ville visualisere dette fantastiske fuglelivet som finnes her. Vi har tegnet lokale fugler som grønnfink, skjære, rørsanger, linerle, gråfink, blåmeis, bokfink, kjøttmeis og steinskvett. – alle fugler som bor og hekker rundt Østensjøvannet, sier de om prosjektet.

Hva liker dere best å gjøre når dere ikke jobber i studio?
C: Lage mat, bake, løpe, spille ukulele, lese og bokbinding.
G: Reflektere … Jeg liker å ha tid til å kombinere tilfeldige tankerekker, øyeblikk og hendelser til nye ideer og konsepter. Dette gir meg alltid nye muligheter. Jeg har tid til å reflektere når jeg leser, sykler eller lager mat.

Hva er drømmejobben?
G: Å skape omgivelser som er vakre, både håndverks- og idémessig.
C: Å gjennomføre et prosjekt der vi kan blande konsepter, teknikker, kanaler og materialer til å forme et offentlig rom der publikum får sjansen til å oppleve kunstverk gjennom interaksjon og tilstedeværelse. Foreksempel installasjoner på steder der der mange ferdes hver dag; på buss- og T-banestasjoner, underganger, flyplasser, parkområder og lekeplasser.

Hva er motivasjonen deres?
C: Gode ideer, gode relasjoner, solskinn, reise, smakfull mat, lidenskapelige mennesker, venner, kaffe, fersk hjemmelaget juice … generelt alt som gjør hverdagen bra.
G: På et annet nivå, som designere så har vi muligheten til å gjøre inntrykk på omgivelsene våre. Vi aspirerer til å forbedre ting. Vi liker å gjøre ting interessante, være presise, nøyaktige, hjelpe til å se ting annerledes eller å understreke noe. Muligheten til å lage et miljø som er harmonisk og behagelig å være i og å arbeide i, inspirerer oss til å skape.

Har dere gode råd til andre kreative sjeler?
C: Tro på deg selv og dine ideer.
G:  Aldri gi opp.

(kilde: AOL artists)

annonse

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din kommer ikke til å publiseres.

2 kommentarer