annonse

Speil, speil …

Pepe Marble Mirror_Location_2015_02_Download 300dpi JPG (RGB)_196311
Vårens fineste speil henger ikke på veggen, men er innrammet i messing og festet til en vakker marmorplate. Pepe Marble Mirror kommer i grå, grønn eller hvit marmor, og det er italienske Studio Pepe som har designet det for Menu, og kommer i butikkene i løpet av våren. Da er det bare å rydde plass i gangen, på badet eller på soverommet.
Pepe Marble Mirror_Location_2015_05_Download 300dpi JPG (RGB)_196313 Pepe Marble Mirror_Location_2015_07_Download 300dpi JPG (RGB)_196314

Velkommen til Norge, Aesop!

AESOP-NORWAY-STORE-PRINSENGATE-01

Aesops delikate produkter selges fra hyller i de mange signaturbutikkene over hele verden,  alle med sitt eget spesielle og konseptuell design. Nå har Aesop  åpnet butikk i Norge i samarbeid med arkitektfirmaet Snøhetta, som har designet den lille, flotte butikken i Prinsensgate i Oslo.

Inspirasjonen, konseptet og designprosessen forklarer slik: «Det startet med arkeologi – vi oppdaget materialer og overflater som hadde lagt skjult i lange tider, noen helt tilbake til 1800-tallet. Da de ble oppdaget, fikk vi en ny materialitet å jobbe med. Interiøret har blitt mest dramatisk omformet der vi har hatt størst frihet – i takflaten. Her har en tradisjonell form, som minner om ortodokse kirker og klostre, blitt kontemporarisert i ti iøynefallende, samkomponerte kupler, avrundet med en matt gipsoverflate som framhever variasjonen i proporsjoner. Den dynamiske overflaten skaper ikke bare en følelse av dybde og undring i rommet, men gir oss spennende muligheter til å eksperimentere med lyssetting og akustikk

Midt i rommet står en skulpturell vask i  forsterket betong, med samme form som taket. De originale gulvflisene har fått en matt overflate, med en varmhvit lakk. Produktene stilles ut på enkle hyller mot hvitvaskede teglsteinsvegger. De rene hvite flatene brytes av med messing; kraner, vannrør,  beslag og et stort messingfarget speil innerst i lokalet.

Om du skal fikse julegaver, teste nye produkter, kjøpe noe lekkert til baderomshylla eller bare vil oppleve vakker interiørdesign vil jeg anbefale deg å ta turen til Prinsensgate 21!

– Miriam

AESOP-NORWAY-STORE-PRINSENGATE-02 AESOP-NORWAY-STORE-PRINSENGATE-03 AESOP-NORWAY-STORE-PRINSENGATE-04 AESOP-NORWAY-STORE-PRINSENGATE-05 AESOP-NORWAY-STORE-PRINSENGATE-06 AESOP-NORWAY-STORE-PRINSENGATE-07 AESOP-NORWAY-STORE-PRINSENGATE-08 AESOP-NORWAY-STORE-PRINSENGATE-09

Sniktitt på våren

Nå er vi jo midt i julebobla, men forventningene til hvordan 2015 og våren blir begynner allikevel melde seg. I følge House Doctor ser våren slik ut:housedoctor_E15_14a  housedoctor_E15_66a housedoctor_E15_97a housedoctor_E15_166a

housedoctor_E15_37a
House Doctor har de siste sesongene lansert lamper som har blitt megapopulære – kanskje dette er den nye lampefavoritten?
Jeg fører gjerne opp denne på ønskelista mi i alle fall! Ha en strålende helg!

– Miriam

 

Julekalender 2014

Meld deg på ELLE Decorations julekalender, og bli med i trekningen av fantastiske gaver hver dag fram til julaften, for til sammen kr 77. 000! Hver dag mottar du et spørsmål på SMS (kr 1/melding), som du må svare riktig på for å være med i trekningen av dagens premie.

SLIK BLIR DU MED: Send en SMS med kodeord JULEDE til 2205.
Ønsker du å melde deg av, send en SMS med JULEDESTOPP til 2205.

Har du spørsmål eller opplever du at det ikke fungerer? Ring kundeservice på 22 58 51 00.

julekalender1

 

1: To putetrekk, Ikat Kerela Brown, 100 % lin, 50×50 cm. Verdi kr 595 pr stk. 3 vinnere! chhatwal-jonsson.se
2: Servise, Rustikk, 18 deler. Verdi 2790. wik-walsoe.no
3: Skrin fra By Lassen. Frame10 (10×10×10 cm) og Frame14 (14×7×14 cm). Verdi kr 1438. bylassen.com
4: Sengesett, Feather Forest, farge Dawn, design Susanne Rützou. Verdi kr 3620. georgjensen-damask.no
5: Kaffemaskin, Nespresso Maestria, sort. Verdi kr 4399. nespresso.no
6: Smykketre, bordspeil og 3 speilknagger. Bærekraftig design fra Reine Mère. Verdi kr 2130. nordenogverden.no
7: Lysestaker, Avento.  4 vinnere. Verdi kr 756 pr stk. kahlerdesign.com
8: Juicer med sitruspresse, Magimix. Verdi kr 3399. magimix.fr
9: Gavekort, verdi kr 3000. photowall.no
10: Klær fra Iben. Str M. Verdi kr 3400. ibenofficial.com
11: Arne Jacobsen Station-klokke. Grønn. 4 vinnere! Verdi kr 895 per stykk. rosendahl.com

julekalender2

12: Gulløreringer fra Sandberg,  Randi Creol. Verdi kr 3750. sandbergsweden.com
13: Pledd, Zig Zag, baby alpakka, fra Jonathan Adler. Verdi kr 2950. jonathanadler.com
14: Unik stubbe, hvit, fra Krosser Gård. Verdi kr 2590. krosser.no
15: To sengesett, Favola Multi, 140×200 cm + 50×<70 cm, Verdi kr 3590. mille-notti.com
16: Klær fra Second Female. Str M. Verdi kr 3100. storheilagenturer.no
17: Pakke med håndklær og kluter, rosa og grå. Verdi kr 1980. georgjensen-damask.no
18: To sengesett, Frotti Frotta Duvet Oyster, fra Dirty Linen. Verdi kr 3940. zanz.no
19: To sengesett, Avanti, 140×200 cm + 50×70 cm, Veri kr 3390. mille-notti.com
20: 3 årsabonnement på ELLE. Verdi kr 2700. elle.no
21: To silkeputer fra Usbekistan eller gavekort. Verdi kr 3240. dobag.no
22: Vase, Santorini Aura, Jonathan Adler. 2 vinnere! Verdi kr 1500. jonathanadler.com
23: Smykker og klokke i rosegull. Verdi kr 3000. dyrbergkern.com
24: Ikonisk lampe fra Louis Poulsen. PH 3.5-3, rød. Verdi kr 5995.  louispoulsen.com

Se og lær: Kunst og farger

I oktober var det dette fargerike hjemmet som prydet coveret til ELLE Decoration. Vi forelsket oss helt i tapetdesigner Helene Blanches hjem i Hellerup, hvor mettede, intense farger, skreddersydde løsninger og kunst regjerer.  Jobben hennes er å trylle fram vakre mønstre for firmaet sitt Tapet-Cafe... Hun kan det der med farger og mønstre – det er lett å se. Det er spesielt fint å se hvordan kunsten og fargene er satt sammen og hvordan de fremhever hverandre.

Du kan lese hele intervjuet av henne i bladet (om du har forrige utgave liggende), hvor hun sier dette blant annet:

– Jeg synes at Skandinavia ofte har en ­veldig minimalistisk holdning til tekstiler – og jeg savner å se flere farger og mønstre. Farger og mønstre snakker med våre følelser og sanser, ­forvandler uttrykk og forteller en historie. Slik kan det bli til et sterkt hjem med ­personlige elementer, og det vil jeg gjerne se mer av. 

..kanskje vi skal la oss inspirere og så ta utfordringa?

_
Sofaen er fra Tapet-Cafe og ­polstret i lin fra Pierre Frey, glassbordet er fra Gubi. Sitronbildet på veggen er en eldre skisse av Helene, ansiktet er av Jørgen Nash og blomstertegningen av Sonia Delaunay. Det turkise bildet er et stykke irret kobber, som var inspirasjon for veggfargen.

_
Fargen i den petroleumsgrønne stuen er Mere Green fra Farrow and Ball.

 

_
Helene Blanche er utdannet tekstil- og tapetdesigner fra Central St. Martins i London, og driver Tapet-Cafe sammen med ektemannen Jannik.

_På veggen henger maleriet Siddende model av Vilhelm Lundstrøm. Stolen er håndlaget, med stoff fra Christopher Farr. Maleriet og tekstilet er jo som skapt for hverandre – godt de fikk møtes i Helenes stue!

_Spisestuen er Helenes yndlingsrom, med plass til store middager. Bordet er PK54 designet av Poul Kjærholm, fra Fritz Hansen. Stolene er fra Chelsea Textiles, polstret i Helenes eget design Fan. Lampen er fra Søren Rose Studio, som nå produseres av Menu, og det antikke skjermbrettet har tilhørt Janniks familie.

_  _

_
På soverommet står også en skjerm dekket av den nydelige tapeten Deco Fan fra Tapet Cafe og en antikk barnestol polstret med stoff fra Rubelli.

_De originale garderobeskapene er bevart og malt i Dix Blue fra Farrow and Ball.

_ _
På badet er de originale marmorflisene bevart. De grønne øreringene er arvet, de andre smykkene er laget av Helenes barndomsvenninne Julie Wettergren.

_

Ja til mere kunst, deilige farger og mønstre!

Alle foto: LINE THIT KLEIN

– Miriam

Kelimdilla!

ells_0102409_MMattLentil-Home-9-600x800

Foto: Kildemodern-nomad

Foto: Kilde

Vi har dilla på Kelim! Kelim (eller Kilim) er et annet ord for flatvevd teppe. Ikke bare blir det mer hjemmekoselig, lunt og «levende»  det er også deilig og varmt å gå på! Nå kommer kulda, og spør du oss, synes vi det er en helt utmerket anledning til å gå til innkjøp av et nytt kelimteppe! Her er et utvalg av våre favoritter:

 

tepper_kelim

1. Another Rug, designet av All the Way to Paris, finnes i andre fine farger! Fra kr 1595,  fra &tradition, kan for eksempel kjøpes på Futura i Oslo.
2. Kelim Carpet, finnes med ulike grafiske mønstre, ca kr 1520, Ferm Living.
3. Vintage Kelim, fra kr 7000, Brandts Indoor.
4. Bryne Ullteppe, fra kr 3499, fra Ellos Home.
5. Stack teppe, fra kr 1441, fra House Doctor, kan for eksempel kjøpes på Royaldesign.no

 Miriam