Elen Portrett Elen

FWSS-KAFTAN

HW5A4647 fwss kaftanss16 blogg

HW5A4675 fwss kaftan ss16 blogg

Herre fred, så deilig ferie! Lenge siden jeg har slappet så godt av, vi har ikke gjort stort annet enn å dele opp tiden vår mellom strand og basseng, spise, drikke og lese bøker.

Før middag i går satte jeg meg i en trapp og ble tatt bilde av i FWSS-kaftanen min. Den er så fin med perler i sidene. Sandalene fant jeg i en lokal sjappe her, håndlaget og i deilig mykt skinn.

annonse

TIL BYEN

HW5A4180 auguste the label missoni braided bag 1 ret
HW5A4215 auguste the label missoni bag

I Korfu by fant jeg butikken Mezzo Mezzo, full av digg sommertøy fra merker som Ancient Greek Sandals, Missoni, Gentlemonster, Diane von Furstenberg og flere superfine greske merker.

De hadde salg, og jeg var ikke vond å be. Så si hei til min nye lollete veske! Så søøøøt den er. Hehe.

Kjole fra Auguste the label (veldig fint merke, verdt å sjekke ut er du på Bali, Australia osv – kjøpte denne på Bali i fjor), veske fra Missoni og sandaler fra Nelly.

STRANDEN

HW5A3987 str

Det beste på ferie er ettermiddagssolen, når den henger litt lavt på himmelen, havet er blitt varmet opp gjennom dagen og luften er blitt litt mildere ettersom kvelden nærmer seg.

Da koser jeg meg maks! 

BADEDRAKT

okweek HW5A391

okweek HW5A3905 swimsuit

okweekcHW5A3947

Badedrakt fra Weekday, stedet jeg har gått til for minimalistisk badetøy i fin passform i vår. Shoppet to bikinier der, denne badedrakten har jeg fått.

Siste dag i solen i morgen – før turen bærer hjem igjen til Norge på natten. Det skal altså grilles fra nine to five i morra!

MIDDAGSTID

HW5A3632 carven skirt
HW5A3641 carven skirt
HW5A3634 elen carven skirt 2

På salget på Høyer kom jeg over dette skjørtet fra Carven – og jeg elsker den bølgende splitten foran.

Svarte skjørt er og blir det sikreste kortet i garderoben min. Har jeg en dag hvor jeg river meg i håret og føler ingenting i skapet funker – da er det som oftest det svarte skjørtet jeg ender opp med å kle på meg.

BASSENGDAGER

HW5A3524 poolside 2

HW5A3575 1 poolside

Reisefølget mitt syns ikke det er helt helmaks å leke fotograf, men sånn er det når du er med en blogger på tur, som i tillegg befinner seg i fantastisk vakre omgivelser.

Er selvfølgelig diverse bikinier det går i på dagtid, og denne med  asymmetrisk skjæring snappet jeg opp på salg til den nette sum av 30 kroner på H&M før jeg dro. Hatten er også derfra.

Nå er det leggetid, i morgen er en ny solingsdag!

SOLNEDGANG

HW5A3387 faithfull the brand paisley dress

OK. Her er det digg! Her slapper jeg av før middag på en solstol, som man jo gjør. Eller ikke. 

På meg har jeg kjole fra Faithfull the brand. 

FERIE

HW5A3298 poolside
HW5A3320 poolside marant bikini red ny
HW5A3293 corona by thepool

Jeg er på plass i det som føles som paradis – og akkurat nå er oppskriften på det som følger: vakre omgivelser, utsikt over hav og bare hav, sol, varme, strand, bøker, det beste selskapet, basseng og enkel tilgang på alkohol. Hehe.

TIL THEA

mg_5933b

Thea Steen 1989-2016 <3

Til Thea. Så kom den dagen som ikke skulle komme, og du gikk bort natt til søndag.

Det begynner bli lenge siden begge jobbet i Dagbladet. Det er ikke så lenge siden begge delte blogginnlegg om livene våre, vi likte og sendte hverandre oppløftende kommentarer, du som kjempet ditt livs kamp, jeg som møtte meg selv i døra da jeg igjen ble konfrontert med at hjertet mitt er og blir feilet.
Jeg var overhodet ikke i noen livsfare, det var du. De gangene jeg delte noe om mitt hørte jeg fra deg – du var der med optimisme, kampvilje og varme – alt du hadde til en du ikke var spesielt nær, en eks-kollega og Facebook-venn.
Det sier så mye om deg. At når du sto i det du har stått i det siste halvannet året, hadde du likevel energi, kjærlighet og omtanke å dele. Det betydde mye for meg.

Du har rørt hele landet, du har fått 6000 unge kvinner til å sjekke seg og ta celleprøve med ‪#‎sjekkdeg‬-kampanjen. Du har vært åpen og du har sloss, herlighet for ei grepa og sterk dame du var.
Jeg håpet så innmari at det skulle gå bra med deg. Men sånn gikk det ikke, og du ble bare 26 år. Det kommer aldri til å være noe annet enn helt feil.

Ha det bra Thea, hvil i fred. Jeg kommer aldri til å glemme deg ❤️

Gå til fastlegen eller gynekologen og sjekk deg dersom det er lenge siden du sist tok celleprøve – gjør det for deg selv, og gjør det for Thea.

Bildet av Thea er hentet fra bloggen hennes.

 

MELLOM HIMMEL OG ASFALT


Himmelen er blå over meg. Jeg ser skrått ned på asfalten. Bakken er hard, knudrete, jevn. Vi er kommet langt fra å tråkke rundt på jord, gjørme, stein og grus. Vi har kommet helt til asfalten. Det burde være en enkel sak å holde stø kurs på noe så stødig som asfalt.

Men det klarer vi ikke.

Vi lever i en verden som dette, og så lar vi verden være som dette.

I USA fyres skuddsalver av, som konstant torden fra oven. Mennesker segner om utenfor butikker, i biler, på gata, på disko. Siste innpust, siste bit av livet før det hele er over. For hva – for ingenting, bare en situasjon der ingen egentlig er farlige, men der en part har våpen festet i beltet og der fordommer fordømmer. Mennesker faller på bakken på utestedet de dro til for å feste, kline, le. Hender som vaiet i takt med musikken for noen minutter siden ligger urørlige på gulvet – mens diskolysene i taket fortsetter å glitre for menneskene som ligger hulter til bulter med knuste drinkglass. Hvorfor tar vi ikke livet av våpnene i stedet for hverandre.

I Oslo er det Pride, kort tid etter Orlandos massakre. Lesbiske, homofile, bifile, transpersoner og alle som vil går i parade og gleder seg over å eksistere – for når du eksisterer er det jo en grunn til det, og da er det kanskje sånn du faktisk skal være. Krfs Hareide går i tog, til noens store skrekk og gru,  for de vil ikke at han skal spasere side om side med andre mennesker nedover Oslos gater. Hvorfor ikke, for han er en mann av Gud. Men Gud er vel for alle, er ikke det hele vitsen med ham. Og hvis Gud finnes der oppe i himmelen, da tenker jeg det er så enkelt som at han bare vil at vi her nede skal være venner – vise at det faktisk går an, siden det viser seg å være den største utfordringen av alle.

På Bråvallafestivalen i Sverige blir jenters kropp og sinn revet og røsket i. De er på festival for å danse med vennegjengen og skråle med på låtene artistene på scenen framfører. Men så blir de voldtatt i stedet, på konsert med et folkehav rundt seg, på toalettet når de pudrer nesa eller skal på do. Holdes nede og ser et sted ut i ingenting for å slippe å se det som skjer dem, ser ut i ingenting fordi en mann har gjort din rett til sin. Presset seg til å bli en del av deg og sørget for at himmelen aldri igjen blir helt fri for skyer.

I Nice kjører en lastebil inn i folkemengden på nasjonaldagen, dagen som avsluttes med fyrverkeri på promenaden. Folkemassen står tett i tett med blikket opp mot himmelen, der det knatrer og blinker i vakre lys og lysene reflekteres som funklende små ildfluer i blikkene som titter opp. Så knatrer og blinker det plutselig rett over hodet deres, ved brystet og mellom beina. Voksne og barn faller om. Blikk vender opp mot nattehimmelen. Den er like mørk som blikkene på bakken.

Bein på asfalt, og sånn trasker vi rundt i verden.  På denne seige massen av høymolekylære hydrokarboner, som blir steinhard og motstandsdyktig mot all slags påvirkning – da tenker jeg at vi burde kommet lenger.

Det er jo bare å gå rett. Strake veien. Lett som en plett.

Men nei.

Vi går på asfalt, og lar verden være sånn som den er.