Elen Portrett Elen

RICCOVERO

RiccoveroSS17-1567 urban spotter

Sammen med Helgelolen før Riccovero-visningen sist uke. Viste seg at vi matchet littegrann med rutene våre. Jeg lover på tro og ære at dette ikke var planlagt.

Hadde på meg blazer fra By Malene Birger, skjorte fra FWSS, gammelt skjørt fra Bik Bok, sandaler fra NLY Shoes.

annonse

MINI

HW5A6081 fwss cashmer distresses denim skirt

HW5A6097 fwss cashmere distressed denim skirt 2

Dro fram det hullete mini-skjørtet i denim fra bakerst i skapet, og har rusla rundt i det et par dager.

Man blir litt snuppete, men jeg liker det!

Kasjmirstrikk fra FWSS, gammelt miniskjørt fra Bik Bok.

TROMPETEN

HW5A5959 weekday trumpet sleeve

HW5A5908 weekday trumpet sleeve

Jeg fant, jeg fant. En enkel bluse med trompetermer på Weekday.

Jeg skal prøve å gjøre høsten litt mindre helsvart, litt mer svart og hvit, og dette er dermed et skritt i riktig retning.

Bluse fra Weekday, bukse fra Re/done.

DENIM HER / DENIM DER

HW5A5834 monki kimono denim

Ok, Re/Done-jeansene er LATTERLIG dyre, MEN, jeg har tråkka rundt i dem i ett siden jeg kjøpte de for cirka en måned siden.

Så det har en viss effekt på følelsen jeg får når jeg tenker på den LATTERLIGE prislappen.

Helt utrolig at man kan sette en slik prislapp på det som er secondhand-jeans (dog ENDA mer utrolig at folk (det vil si meg) kjøper det). Men kanke noe for det, hatt lyst på dem siden jeg skrev om merket i ELLE for 1-2 år siden.

Så det ble sånn. Foruten prislappen, som er et rimelig stort minus, anbefaler jeg dem på det sterkeste.

Denimkimono fra Monki, sandaler fra NLY shoes og jeans fra Re/Done.

COPENHAGEN FASHION WEEK

IMG_1416 by malene birger venue ss17
Nathalie og Guri inne i lokomotivværkstedet, der visningen til By Malene Birger fant sted. Ganske så flott altså.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Meg foran en rosa vegg i jakke fra Frame Denim, skjørt fra Carven og sko fra Adidas.
by malene birger ss17
Den rosa fusken og fuskeskoene – hallais. Visningen var helt fab, digger tyggegummi-fargene, de elegante silhuettene og tilbehøret.
Processed with VSCO with c1 preset
Elsket dette antrekket fra visningen!
baum und pferdgarten ss17 cfw
Baum und Pferdgartens visning var morsom, fargerik og full av mønstre. Ble begeistret for leggvarmerne.
Processed with VSCO with f2 preset
Etter Baum-visningen var det fest i gata, og det ble servert vodka. Da koste jeg meg så klart. Gikk i skjørtet jeg «alltid» går i fra Maje, silketopp fra Ganni og fløyelsjakke fra Ganni (lånt).
IMG_1635 dyrberg kern
Jeg ble invitert til Køben av Dyrberg & Kern for å se på vårkolleksjonen, samt være med på en presentasjon av deres samarbeid med svenske Fyrklövern, der smykkemerket har laget fullt servise. Elsket disse øredobbene fra SS17. Ps. Dyrberg & Kern betalte flybilletten til og fra Køben.
Processed with VSCO with f2 preset
Skjorte og dekonstruert strikk – nam nam. Dagmar SS17.
IMG_1602 bhk
Under paraply med fineste Mette på Lovechild-visning.
IMG_1615 lovechild ss17
Pysj-sett fra Lovechild. Så fin lokasjon for en feminin kolleksjon med litt naive og søte trykk.

Hatt to kjempefine dager i Køben. Fått med meg visninger som Lala Berlin, Vibskov, Baum und Pferdgarten, Designers Remix og By Malene Birger. Sett på bloggesirkuset og hengt med hyggelige folk. Jeg leide Air bnb-leilighet med Guri og Nathalie, og den var SÅ fin og sentral. Køben altså!

FOR KVINNER SNAKKER SANT

kvinner
Noen av kvinnene i mitt liv (og meg i bøtter og spann).

Jeg kjenner mange kvinner. Jeg kommer fra en kvinne, slik vi alle åpenbart gjør, og hun overøser broren min og jeg med kjærlighet. Mamma er søt og hun er et stabeis, vanvittig irriterende til tider, men hun sier det alltid som det er. Iblant har jeg ønsket at hun løy til meg, for sannhet kan gjøre vondt. Men mamma snakker sant. Uansett.

Jeg har mange venninner. Mange flere enn jeg kan telle på to hender. Jeg er heldig, for vennene mine er varme, kalde, morsomme, normale, eksentriske, smarte, sterke – de er forskjellige, men alle er fantastiske typer. De snakker om det aller meste, de holder noe for seg selv. Men det som ytres når de titter bort på meg og forteller om sitt er deres meninger, deres tanker, deres liv. Og jeg tror på dem, slik de tror på meg.

For kvinner snakker jo sant.

Det plopper ut en hvit løgn i blant, og ærlighet varer lengst så vi kan innrømme at vi avslo fredagsheng uten grunn selv om vi forklarte at vi hadde en grunn, at vi la tjukt på i fortellingen om hvor romantisk han nye fyren vi dater var eller at vi har lest den der boka som vi faktisk ikke orket slite oss gjennom.

Jo da. Kvinner lyver også.

Men tror du kvinner lyver om alt. At sildrende tårer, drømmer som river og sliter, konstant sitrende uro og kravlende frustrasjon i marg og bein er spill for galleriet.

For noe røsker hardt og brutalt i deg og plutselig er det røsket en tragisk faktaopplysning i livet ditt. Helt ufrivillig, og hvor du var, hva du hadde på deg, hvor beruset du var og hvor mange partnere du har hatt – det veier like tungt som ordet ditt.

Veier tyngre. For kvinner lyver.

Jeg blir så sint.

Jeg skjønner ikke hvorfor vår kropp ikke får være vår. Hvorfor vårt nei ikke betyr nok. Hvorfor vår verden kan skyggelegges mer eller mindre for alltid fordi en løk tenker at bevisstløsheten, sprellingen, slagene eller skrikene våre bare er en lek. Hvorfor er det så vanskelig å forstå at den retten du tar deg, er vår rett å nekte deg.

Det er vondt å føle at friheten din ikke er din. Når du tar noens kropp fra dem, da tar du friheten deres også. Du setter dem i fengsel, hvor det er DU som hører hjemme.

Jeg kjenner mange kvinner, og herregud så glad jeg er i kvinnene i mitt liv. For de er der for meg, og jeg er der for dem. Jeg tviler ikke et sekund på det de forteller meg. De har aldri gitt meg noen grunn til å gjøre det. De snakker fra hjertet og hodet, det kommer fra dem.

Og kvinner snakker sant. Veldig, veldig mye mer enn de lyver.

MANDAG

Hallais! I dag har jeg vært rundt i byen og lånt med meg litt styling. Onsdag stikker jeg nemlig til Køben for moteuken, og da er det rimelig krem å ha et par ekstra fab plagg i kofferten.

PÅ BÅTEN


Hei fra Gilleleje i Danmark. Lever slaraffenliv ombord seilbåten noen dager. Går tur, spiller yatzy, spiser is og griller. 

Kjører enkle halvpreppy antrekk for å stå i stil med sjøfartsomgivelsene, hehe. 

SANDALER

Slip-in-sandaler er som tøfler du kan bruke utendørs. 

Så digg!

Sandaler fra Nelly, gammelt skjørt fra Maje.